Heavy metalul din Orient din nou in atentia criticilor

de Morrison

Heavy metalul din Orient din nou in atentia criticilor
The National a publicat un nou studiu apartinand lui Mark LeVine, profesor de istorie la universitatea UC Irvine si autorul cartii Heavy Metal Islam: Rock, Resistance, and the Struggle for the Soul of Islam.

Autorul povesteste peripetiile din calatoriile sale, si modul in care a avenit in contact cu muzica heavy metal din tarile islamice.

Era imposibil ca oamenii de aici sa nu auda de numele mari ale anilor '60 si '70 precum Jimi Hendrix, Cream, Deep Purple, Black Sabbath. Odata ce insa MTV-ul a castigat tot mai m,ult teren, glam metal-ul a patruns si aici. Motley Crue, Poison sau Quiet Riot au devenit idoli pentru multi adolescenti.

"Am gasit copii in Maroc purtand haine si machiaj gothic; tineri in Iran cu pantaloni de piele si plete", spune LeVine in cartea sa Heavy Metal Islam: Rock, Resistance, and the Struggle for the Soul of Islam.

"In Arabia Saudita am fost uimit sa vad femei purtand hainele traditionale, dar dand din cap pe piesele lor metal favorite, mai spune acesta. Pentru cei mai multi dintre acesti tineri, sa cante sau sa asculte muzica heavy metal reprezinta un fel de autonomie, un mod de a isi arata libertatea, in tari care limiteaza atat de mult exprimarea artistica.

De cealalta parte, autoritarile considera aceasta muzica o amenintare a religiei si obiceiurilor islamice, o declaratie politica subversiva din partea acestor tineri", mai spune autorul cartii.

"Cred ca este o decizie pe care orice tanar ce apartine culturii islamice trebuie sa o ia mai devreme sau mai tarziu, deoarece nu poate fi pe ambele baricade", concluzioneaza Mark LeVine.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: