Industria muzicala pe cale sa se schimbe radical

de Morrison

Industria muzicala pe cale sa se schimbe radical
Una dintre concluziile conferintei anuale MIDEM de la Cannes este ca muzica are nevoie de o schimbare. Mai multi artisti, manageri, reprezentanti ai caselor de discuri sustin aceasta cauza si incearca sa gaseasca solutii sau cel putin sa vina cu propuneri, pentru ca muzica sa evolueze.

Doc McGree, managerul legendarei trupe Kiss, a dezvaluit ca ar schimba structura corporativa, astfel incat casele de discuri sa aiba artisti adevarati.

Cantaretul raggae Bohbi FM reclama faptul ca in ultimii 20 de ani pe scena muzicii sunt prezenti mereu aceiasi artisti si sugereaza ca ar trebui sa se investeasca mai multi bani in nume noi. O problema majora, cu care toata lumea a fost de acord, este legata de descarcarile ilegale. Potrivit compozitorului Donovan, unul dintre acei copii tocilari [care fac programe de descarcat muzica] ar trebui sa creeze un program care sa descopere muzica downloadata fara bani.

El a adaugat ca un banner cu mesajul Aminteste-ti, cineva a compus aceasta piesa si poate saptamana viitoare nu-si va putea plati curentul, ar fi sugestiv, atunci cand cineva se pregateste sa fure muzica. Brian Message, co-manager al unor artisti ca Radiohead, Faithless sau Kate Nash, crede ca atentia ar trebui focusata asupra artistilor si a fanilor:

"Internetul iti ofera o reala oportunitate sa dezvolti relatia dintre cantareti si fanii lor. Acest lucru este pe de o parte o mare provocare, dar pe de alta parte, e sansa noastra si trebuie sa profitam de ea".

MIDEM (Marche International Du Discque et de L'Edition Musicale) este cel mai mare festival de muzica din lume, iar din 1967 se tine in fiecare an la Cannes, in Franta.

Bestmusic


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: