Iris - Nu ne retragem dupa 30 de ani

de Morrison

Iris - Nu ne retragem dupa 30 de ani
Pentru formatia Iris, aceasta perioada este una incarcata de emotii, Cristi, Nelu, Boro, Valter si Relu sarbatorind in aceasta saptamana 30 de ani de cariera muzicala.

Acest moment important in cariera celei mai indragite formatii rock din Romania, este marcat prin doua evenimente importante. Lansarea albumului Cei ce vor fi, cel de-al 19-lea material discografic al grupului si concertul aniversar Iris 30 de ani, care va avea loc vineri seara, de la ora 19.30, pe Aeroportul Baneasa.

Albumul anului 2007

Pentru mai detalii despre cele doua evenimente, membrii trupei Iris au sustinut azi o conferinta de presa, in care au vorbit despre ce au insemnat pentru ei cei 30 de ani de cariera si, evident, despre ce urmeaza.

Alaturi de Iris, la conferinta au mai vorbit Mike Godoroja, producatorul muzical al trupei, Catalin Muraru de la casa de discuri Roton si Dorian Ciubuc, organizatorul concertului de vineri.

"Cei ce vor fi este un album eveniment si nu cred ca gresim daca il numim albumul anului 2007. El se va bucura de o campanie intensa de promovare, pentru ca este un must-have", a spus boss-ul de la Roton.

Aceasta campanie de promovare, potrivit lui Cristi Minculescu, va consta intr-o serie de concerte care vor avea loc in perioada 12-18 noiembrie, orasele vizate fiind Iasi, Cluj, Sibiu, Timisoara, Brasov si Ploiesti.

Asteptam peste 16.000 de fani

Tot la inceputul conferintei de presa, Dorian Ciubuc a anuntat detaliile tehnice legate de concertul aniversar de vineri.

"Show-ul va avea loc pe pista din fata aerogarii, accesul publicului urmand sa se faca din DN 1, de la ora 15.00. Vor fi 3 ore de concert si speram sa avem mai multi oameni decat acum 5 ani, cand au fost circa 15-16.000", a spus Dorian Ciubuc.

Poem rock si multi invitati de soi

A urmat alocutiunea lui Mike Godoroja, cel care a schitat acest dublu-disc aniversar Iris. "Realizarea acestui album a durat de 3 ori mai mult decat un album normal.

Sunt 140 de minute de muzica, de poem rock, ce deruleaza niste stari legate de prezenta de mare valoare a 2 mari actori.

Este vorba despre regretatul Adrian Pintea si despre Maia Morgenstern", a spus Mike Godoroja. Inregistrarile pentru albumul "Cei ce vor fi" au inceput in luna ianuarie si s-au incheiat la jumatatea lunii trecute.

El a adaugat cateva cuvinte despre titlul si semnificatia acestui material. "Nu este un album de inchidere de drum, ci un album care deschide noi orizonturi. Am ales acest titlu, deoarece este cel mai frumos titlu de pe primul album Iris si pentru ca are un mesaj care din trecut priveste spre viitor", a incheiat acesta.

Invitatii de pe acest album sunt: Adrian Pintea, Maia Morgenstern, Felicia Filip, Tudor Chirila, Mike Godoroja, Adrian Despot, Florin Chilian, Nicu Covaci, Artan, Paula Seling, Abia si Vodoo. Majoritatea acestor invitati se vor afla pe scena alaturi de Iris si la concertul de vineri seara.

Nu ne retragem prea curand

Intrebati daca s-au gandit sa lanseze o biografie oficiala a trupei, cei de la Iris au raspuns ferm: "Au fost 30 de ani frumosi, si cu bune si cu foarte multe momente dificile, din pacate, insa nu am plecat din tara, ci ne-am agatat de public.

Cel mai bun moment pentru aparitia unei carti este atunci cand lucrurile se termina. Or in cazul nostru, va asigur ca finalul va fi foarte, foarte tarziu", a spus Cristi Minculescu. La finalul conferintei de presa, boss-ul de la Roton a declarat ca exista in plan lansarea intregii discografii Iris.

Vedeta.ro


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: