Kumm vor canta la Opera

de Morrison

Kumm vor canta la Opera
KUMM, o trupa cu personalitate distincta si constant inovatoare, lanseaza sub titlul 1000 de chipuri patru noi proiecte, marcind o noua etapa in evolutia soundului trupei si 10 ani de existenta.

Concert la Opera

Campania aniversara va fi inaugurata la Bucuresti, pe 29 octombrie, prin concertul care va avea loc la Opera Romana, incepand cu orele 19.30. Alaturi de KUMM vor fi fosti membri si actuali prieteni ai formatiei: Timpuri Noi, Luna Amara, Zob, Travka, Ada Milea, The Mood. Majoritatea invitatilor vor cinta cate o piesa KUMM, ca semn al aprecierii pentru trupa aniversata.

Turneul de 10 ani

Aniversarea trupei KUMM va fi continuata printr-o serie de concerte speciale. Concerte aniversare KUMM 10 ani vor avea loc, in urmatoarele luni, la Cluj, Timisoara, Sibiu, Iasi, Constanta .

In cei 10 ani de existenta, trupa a sustinut peste 400 de concerte in Romania, Germania, Ungaria si Italia, a lansat 5 albume si a compus peste 100 de piese, dintre care aproximativ 50 sunt incluse in albumele lansate. Este laureata a catorva festivaluri de gen din Italia si Ungaria si a fost apreciata ca fiind "trupa care poate umple toate spatiile sonore" (Badische Zeitung- Germania).


Freeze

Piesa "Freeze" este prezentata in premiera in versiunea finala, de studio. Membrii trupei considera ca aceasta piesa descrie noul chip al KUMM - mai matur, mai conectat la tendintele moderne, mai aproape de public.

"Evoluam cu fiecare nou concert, ca oameni si ca artisti. KUMM a lasat aceasta realitate sa se exprime, luptand cu tentatia facilului si a retetei "la sigur". Muzica noastra reflecta modul in care invatam sa privim viata si are mii de chipuri - asa cum suntem altfel in fiecare clipa, asa cum fiecare ascultator contribuie cu o intelegere personala"- spune Eugen Nutescu, de 10 ani alaturi de KUMM.

Stilul KUMM a evoluat de la rock cu accente de progresiv, la inceput, la rock alternativ, incluzand sonoritati diverse si stiluri diferite, care imbogatesc atmosfera fiecarei piese. Trecerile de la o etapa la alta au fost generate atat de schimbari in cadrul echipei, cat si de evolutia naturala, bazata pe experienta spectacolului si a dialogului cu publicul. Succesul inregistrat de KUMM in Germania si Italia, dupa concertele din Ungaria si Romania confirma faptul ca trupa este in legatura stransa cu evolutiile muzicale la nivel international.

Piesa "Freeze" va fi inclusa intr-un nou album a carui lansare este asteptata pentru a doua jumatate a anului viitor.


Soundcheck pentru dialog

KUMM lanseaza cu acelasi prilej "Soundcheck" - o platforma de dialog on-line in sprijinul muzicii alternative. La adresa soundcheck.adverb.ro, KUMM, impreuna cu alte trupe care incurajeaza inovatia, experimentul si schimbarea in muzica romaneasca, se vor intalni virtual cu toti cei interesati de acest fenomen.

" Vrem sa ajutam stilul muzical caruia ii apartinem sa treaca din faza "noroc ca mai exista" in cea de "noroc ca exista". Credem ca dialogul deschis, opiniile exprimate de cat mai multi dintre cei implicati sau interesati de domeniu ne vor ajuta pe toti sa evoluam in continuare. In plus va coagula un pol "anti-inertie", este ceea ce tine acest stil viu", explica intentia noului blog vocalistrul trupei, Catalin Mocan.

Trupa apreciaza faptul ca piata romaneasca de muzica nu este inca suficient incurajata sa experimenteze, sa caute stiluri diverse, ci este mai degraba concentrata sa ofere retete sigure, uneori depasite. Daca, pe ansamblu, o astfel de abordare sprijina vanzarile si o crestere pe termen scurt, pe termen lung ea risca sa mentina decalajul fata de tendintele internationale.

Acestui demers i s-au alaturat deja cateva dintre trupele care sustin acest spirit: "veteranii" Timpuri Noi, Luna Amara, Zob, Travka, dar si trupe in crestere precum Persona (Timisoara), Dance Trauma (Cluj), The Mushroom Story (Cluj), Mauser (Cluj), Vive la Noiz (Bistrita), The Mood (Bucuresti), The Amsterdams (Bucuresti), The Pixels (Bucuresti), Guillotines (Bucuresti).


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: