Leonard Cohen a cantat ieri la Bucuresti (foto)

de Morrison

Leonard Cohen a cantat ieri la Bucuresti (foto)
Dupa cateva luni de pregatiri, amanari si emotii, Leonard Cohen a cantat ieri seara pe scena stadionului Arcul de Triumf din Capitala. Cohen a fost punctual spre deosebire de o mare parte a publicului sau din Romania, care a ales sa ajunga la stadion cu foarte putin timp inainte de ora de incepere a spectacolului (19.00 - anuntata pe bilete si invitatii), desi accesul a fost anuntat si permis incepand cu ora 17.30.

Artistul si-a inceput spectacolul cu unul dintre cele mai cunoscute cantece ale sale: Dance me to the end of love, urmat, curgator, de The Future si o serie dintre cele mai faimoase piese din repertoriul sau.

Trei torturi (doua pe scena si unul in culise), 74 de ani (impliniti astazi), 27 piese, aproape 3 ore de magie cu 20 de minute (pauza), pentru 10.000 de spectatori si 180 de persoane din staff-ul de organizare cam asa s-ar traduce, pe scurt, acest eveniment in cifre.

Din spectacol nu au lipsit: In My Secret Life, Who by Fire, Tower of Song, Suzanne, Hallelujah si I'm Your Man, piese pe care publicul le-a primit cu aplauze calduroase, in ciuda gradelor Celsius ce scadeau dince in ce mai mult.

La final, dupa mai bine de doua ore de concert, Leonard Cohen s-a retras de pe scena in acorduri de vals, aplauze si urale...pentru ca sa revina, apoi, pentru un bis NEPROGRAMAT ce a durat peste 30 de minute.

In acest timp, spectatorii au ramas in picioare, in ciuda ploii ce s-a incapatanat sa apara, totusi, la final si, mai mult, au cantat HappyBirthday, Mr. Cohen!. Mr. Cohen, rezervat, riguros si timid, a zambit dinochi, vizibil emotionat, dar a continuat sa cante.

Emotionat a fost Leonard Cohen pe tot parcursul sederii sale in Romania. Venit cu trei zile inainte de concert, canadianul a tinut sa repete de douaori, sambata si duminica, aproape intreg playlist-ul.

Closing Time piesa si momentul au sosit, insa, iar Leonard Cohen si-a terminat spectacolul multumind celor prezenti pentru atentie, asa cum afacut-o, de altfel, pe tot parcursul spectacolului.

Go home, I don't want you to catch a Cold! - a tinut Leonard, sa puncteze, usor ironic, exodul brusc al celor din zona cu locuri pe scaune, care, speriati, probabil, de ploaie, au luat cu asalt portile de iesire.

Ca o RUGACIUNE a fost concertul asta, absolut FABULOS, felicitari si un mare BRAVO!, a spus Marius Tuca, Directorul Jurnalului National, la finalul concertului ce aniverseaza 15 ani de existenta a cotidianului pe care-l conduce. Ultimele cuvinte ale lui Leonard Cohen catre publicul sau din Romania au fost: God Bless You!.

Sursa: Events

Doua piese interepretate de Leonard Cohen la Bucuresti pe 21 septembrie gasiti pe ROCKTUBE aici si aici.

Un reportaj realizat de Antena 3 poate fi urmarit aici.





















Foto: Jurnalul National


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: