Overkill in Romania

de Morrison

Overkill in Romania
Dupa ce anul trecut Festivalul Maximum Rock din Cluj-Napoca a fost zguduit de W.A.S.P. si Crematory, anul acesta americanii de la Overkill vin sa-si arate suprematia in thrash metal!!!

Overkill:

Bobby "Blitz" Ellsworth - voce
D.D. Verni - bass
Dave Linsk - chitara
Derek Tailer - chitara ritmica
Ron Lipnicki - tobe


OVERKILL este una dintre cele mai renumite trupe americane de thrash metal, care are in spate o cariera de peste 25 de ani.

Bazele formatiei au fost puse in anul 1980, stilul abordat fiind mai degraba orientat catre punk, titulaturile purtate variind de la The Lubricunts la Virgin Killer. Dupa cooptarea in formatie a viitorului solist vocal (pe atunci bassist), Bobby Ellsworth, numele formatiei a fost schimbat definitiv in Overkill, fiind ales dupa albumul omonim lansat de cei de la Motrhead. Pana in anul 1981 trupa avea in setlist doar cover-uri dupa nume celebre precum Motrhead, Judas Priest si Riot, la capitolul originalitate remarcandu-se prin viteza, distortion si intensitatea interpretarii, elemente care au contribuit la catalogarea lor drept una dintre primele trupe thrash.

In anul 1984 a fost lansat primul material demo al formatiei, in componenta considerata clasica pentru Overkill: Blitz, Verni, Gustafson si Skates, iar albumul "Feel The Fire", lansat in anul 1985, este considerat pana in zilele noastre una dintre cele mai mari capodopere thrash.

Fiecare album Overkill a fost considerat un adevarat succes si un mare pas inainte pentru genul thrash, pe toate cele 14 albume lansate elementele inovatoare facandu-si simtita prezenta, intrigand in acea perioada fanii "clasici".

Cu toate acestea, trupa si-a continuat drumul cu perseverenta, anul 1999 aducandu-le membrilor Overkill, prin lansarea albumului "Necroshine", distinctia de prima trupa de thrash metal care a reusit performanta de a lansa 10 albume de studio full-length (alte nume mari ale genului, Sodom si Kreator, au reusit performanta numai la cativa ani dupa Overkill).

Overkill nu este o trupa care a avut schimbari spectaculoase de componenta si nici nu s-a confruntat cu disensiuni majore intre membri, toate acestea contribuind la inchegarea unei formule foarte puternice si stabile.

Incercarile in plan personal nu i-au ocolit insa nici pe Overkill, in 1998 Blitz fiind diagnosticat cu cancer la nas (descoperirea rapida a metastazelor i-a ajutat pe medici sa impiedice raspandirea lor in organism), iar cativa ani mai tarziu a lesinat pe scena in cadrul unui concert sustinut in Germania, timp de trei zile fanii si intreaga lume muzicala fiind practic paralizati de vestea ca Blitz ar fi in coma si paralizat complet. Zvonurile au fost infirmate insa, iar Blitz este astazi mai in forma ca niciodata!

In prezent, Overkill ramane una dintre singurele trupe thrash din anii '80 care inca mai canta,care inca mai are in agenda turnee in toate colturile lumii si care mai lanseaza albume fara perioade de pauza. Amprenta lor pe genul thrash este de necontestat, cu fiecare album lansat intarindu-si pozitia de cea mai perseverenta trupa a thrash metal-ului din toate timpurile.

Discografie:

Feel The Fire - 1985
Overkill (EP) - 1985
Taking Over - 1987
f**k You (EP) - 1988
Under The Influence - 1988
The Years Of Decay - 1989
Horrorscope - 1991
Live To The Core (EP) - 1992
I Hear Black - 1993
W.F.O. - 1994
Wrecking Your Neck (Live) - 1995
f**k You & Then Some - 1996
The Killing Kind - 1996

Pana ina cest moment la Maximum Rock Festival 2006 si-au anuntat participare: Overkill, To Die For, Orphaned Land, Voices Of Silence, Psychii Symphony.

In scurt timp vom anunta si alte formatii participante.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: