Peste Viu - o noua formatie rock din Ardeal

de Morrison

Peste Viu - o noua formatie rock din Ardeal
Trupa Peste Viu venita tocmai din Ardeal ca sa-i incante pe bucuresteni cu single-uri pop-rock intentioneaza sa-si lanseze la inceputul acestui an primul album care se va numi Divers. Formatia doreste sa patrunda in topurile romanesti cu noul ei single Cu tine, care are deja filmat un videoclip. Peste Viu s-a intors recent dintr-un turneu in Norvegia unde a fost implicata in mai multe proiecte muzicale.

Trupa infiintata in anul 2006 adopta un stil aparent lejer, insa nenumaratele inflexiuni provenite din stilurile muzicale diferite ale celor cinci muzicieni (Gyarfas Levente (Levi) - clape, Sipos Petru Ionut (Onu) - voce, Zsolt Gyorgy - chitara, Molnar Zsolt (Zsolti) percutie, Georgescu Dan chitara-bas) dau o nota aparte tuturor pieselor create de ei.

Membrii formatiei Peste Viu sunt veniti din domeniul jazz-ului si de pe scene de teatru si filarmonica iar muzica lor se apropie de stilul anilor '70 si '90: rock/blues si punk/ rock intrucat, dupa cum afirma Levi, ce s-a intamplat atunci a fost "din pur feeling si distractie", ceea ce isi doresc si ei sa faca.

Formatia activeaza si sub denumirea de Magistra atunci cand interpreteaza coveruri ale marilor trupe rock internationale, in voga in anii '70, '80 si '90. Muzica lor este foarte apreciata de ardelenii care vin sa-i auda concertand in cluburile Lord's si Blue Monday din Oradea.

Membrii trupei te surprind nu numai cu talentul lor ci si cu un simt al umorului foarte dezvoltat. Intrebat cum s-a apucat de muzica, tanarul basist de numai 19 ani a declarat ca a facut-o la indemnul mamei sale (si ea artista) care a observat ca de mic ii placea sa cante "nota pe care o scotea aspiratorul". Primul instrument pe care a pus mana au fost tobele, dar cum "simtul ritmic innascut" l-a "tradat in scurt timp" a inceput sa cante la bass.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: