Toy Dolls la Stufstock - Blood Hound Gang out

de Morrison

Toy Dolls la Stufstock - Blood Hound Gang out
Va anuntam ca Blood Hound Gang nu vor mai canta la editia de anul acesta a festivalului Stufstock Greenfest, dar in schimb, organizatorii ne-au pregatit o alta surpriza. Britanicii de la Toy Dolls vor canta la Vama Veche !

Longeviva formatie punk britanica Toy Dolls s-a format in luna octombire a anului 1979. Initial trupa ii avea ca membrii pe vocalistul Pete Zulu ( Peter Robson), Olga, chitarist (Michael Algar), Flip, basist (Philip Dugdale), si bateristul Mr. Colin Scott. Dupa o luna si cateva repetitii, Zulu a parasit formatia, acesta fiind prima dintr-un lant interminabil de schimbari care aveau sa apara in urmatorii ani. Noul frontman al formatiei Hud a rezistat doar cateva luni asa ca Olga a acceptat sa preia si vocalul. Imediat dupa single-ul de debut al formatiei Mr. Scott a plecat si el. O multime de bateristi au trecut intr-un timp foarte scurt pe la Toy Dolls pana la venirea lui Teddy Toy Doll (Graham Edmunson). Dupa realizarea catorva compilatii Teddy Toy Doll a parasit si el trupa fiind inlocuit de Happy Bob ( Robert Kent).

Single-ul `Everybody Jitterbug` a aparut pe EMI primavara urmatoare iar in 1983 Toy Dolls a scos mult asteptatul lor album full-length de debut `Dig That Groove Baby`. Dupa urmatorul tur Flip si Happy Bob au parasit trupa, Olga ramanand singurul membru original al formatiei. Schimbarile au continuat dar o reinregistrare a single-ului `Nellie the Elephant` a ajuns in top 5 in Anglia.

LP-ul `A Far Out Disc` a aparut in 1985, urmat mai tarziu de albumul `Idle Gossip`. Desi membrii trupei s-au schimbat continuu, in anul 1989 trupa a aniversat 10 ani de existenta (`Ten Years Of Toys`).

Uimitor - trupa avea sa prinda si urmatoarea aniversare de 10 ani. Acest ultim deceniua a fost mai linistit, formatia nemaiavand parte de schimbari atat de radicale. Cleopatra Records a aniversat ce 20 de ani de existenta ai formatiei prin lansarea unui best-of : `The Wonderful World of the Toy Dolls`. (biografie : bestmusic.ro)




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: