Top desene animate ale copilariei

de Astaroth Priestess

Top desene animate ale copilariei

Cum ar fi fost copilaria noastra fara desene animate? Daca ne uitam acum la un episod de desen animat care atunci cand eram mici ne facea sa plangem daca il ratam ni s-ar parea pueril, fara sens si fara continut. Aceste desene insa ne-au format caracterul in timp iar pe vremea cand le indrageam le intelegeam si asimilam.

Lista de fata cuprinde cateva dintre cele mai bune seriale de animatie pe care le vizionam cand eram mici, si aici ne referim strict la generatia '85-prezent. Pentru ca nu am reusit sa ma rezum doar la 10, iata topul cu 20 dintre cele mai memorabile desene animate ale copilariei noastre.

20. Mina and the Count

A fost un serial animat creat de Rob Renzetii insa nu a fost niciodata adus la scara larga, desi cele cateva episoade difuzate la What a Cartoon! si Oh Yeah! Cartoons au castigat rapid fani din intreaga lume.

Povestea ii are in centrul atentia pe Mina Harper, o fetita de 7 ani, si pe Conte, care devin rapid prieteni nedespartiti.
Cel mai cunoscut episod este 'Interlude with a vampire'.

19. Tom & Jerry

Serialul a fost creat de William Hanna si Joseph Barbera pentru MGM si prezenta povestea unui motan pe nume Tom si a unui soarece pe nume Jerry si conflictul permanent dintre acestia.

Desi a fost lansat in anul 1940 chiar si generatiile noi sunt fermecate de aventurile celor doi.

18. Dragonball Z

Creat de Akira Toriyama, Dragon Ball a aparut prima oara in anul 1984, sub forma unor reviste si ilustratii animate, urmand ca in anul 1986 sa aiba premiera in Japonia prima serie a desenelor animate.

17. Pokemon

Serialul animat a fost lansat in anul 1997 si il avea in centrul atentiei pe Ash, un tanar colectionar si antrenor de pokemoni, care era ajutat de doi prieteni si pokemonii pe care acestia ii detineau.
Probabil cel mai notabil caracter al seriei este Pikachu, pokemonul si cel mai bun prieten al lui Ash.

16. Scooby Doo

Serialul a fost creat in anul 1969 pentru Hanna-Barbera Productions de catre scriitorii Joe Ruby si Ken Spears, Fred Silverman si Iwao Takamoto, fiind preluat in anul 2001 de Warner Bros.

15. Captain Caveman and the Teen Angels

Serialul este bazat pe aventurile celor trei fete (Teen Angels) - Brenda, Dee Dee si Taffy, si ajutorul lor de incredere, Captain Caveman, un soi de Neanderthal pe care cele trei personaje l-au salvat dintr-un bloc de gheata.

A fost vazut ca o satira la adresa serialului 'Charlie's Angels' si a imprumutat elemente de la alte productii Hanna-Barbera, cum ar fi Scooby Doo sau Josie and the Pussycats.

14. Popeye the sailorman

Cine nu isi mai aduce aminte de Popeye si de faimoasa melodie 'I'm Popeye, the sailor man' ?
In centrul atentiei se afla Popeye, un marinar nobil care cand intra in bucluc arunca pe gat o conserva de spanac si capata puterea de a se lupta cu 'baietii rai'.

13. Ed, Edd n Eddy

Serialul a fost difuzat pe Cartoon Network si a fost creat de Danny Antonucci in anul 1999.

Desi este mai 'tinerel' decat celelalte seriale, nu stiu sa existe persoane care sa nu fi urmarit cel putin o data aventurile celor trei baieti.

Personajele sunt o satira la adresa tipologiilor umane si reprezinta trei mari categorii - Ed, prostanacul grupului caruia ii este prea lene sa gandeasca (sau sa faca cunostinta cu sapunul), Edd, 'baiatul mamei' care are permanent curatenie in camera si ca sa intri in casa lui ai nevoie de papuci de unica folosinta, si Eddy, care in fiecare episod vine cu cate o idee pentru a face rost de bani pentru a putea cumpara 'jawbreakers', un fel de dulciuri foarte populare in cartierul din care faceau parte baietii.

12. Looney Tunes

Este o productie Warner Bros si concentreaza povestea in jurul a numeroase personaje de legenda care ne-au marcat copilaria, printre care si Bugs Bunny, Daffy Duck, Porky Pid, Sylvester, Tweety, Taz si Yosemite Sam.

11. Ren & Stimpy

Seria a fost creata de animatorul John Kricfalusi si infatiseaza povestea a doua animale nevrotice cu dereglari de comportament care transmiteau la sfarsitul fiecarui episod cate un "sfat", evident ironic.

Parintii erau innebuniti de serial, crezad ca o sa afecteze comportamentul odraslelor prin mesaje de tipul "Nu uitati, copii! Lenjeria intima se poarta minim o saptamana!"

10. Pinky and the Brain

Serialul, premiat cu un Emmy, a fost difuzat din anul 1995 pana in anul 1998 si ii ave ain centrul povestii pe doi sobolani de laborator - Pinky si Brain.

Pinky era cel mai incet la minte iar Brain, dupa cum sugereaza si numele, creierul din spatele operatiunilor.

Cea mai celebra replica:

"Gee, Brain, what are we gonna do tonight?"
"The same thing we do every night, Pinky. Try to take over the world!"

9. Powerpuff Girls

Desenele surprind aventurile a trei fete super-eroine, Blossom, Bubbles si Buttercup care salveaza zilnic Townsville de raufacatori si monstri.

Cele trei fete au fost create "la eprubeta" de profesorul Utonium care a adaugat accidental elementul X, de unde si puterile supraomenesti ale micilor eroine.

8. Spiderman

Serialul animat pe care l-am urmarit in copilariile noastre pe Fox Kids a fost difuzat intre anii 1994 si 1998 si a fost creat de Stan Lee si Steve Ditko.

7. The Flinstones

A fost difuzat initial intre anii 1960 si 1966 iar in anul 1992 cand a fost lansat canalul Cartoon Network a inceput redifuzarea episoadelor, bucrandu-se de un succes enorm, atat peste hotare cat si la noi in tara.

La prima vedere un desen animat obisnuit, The Flintstones este o satira la adresa societatii si familiei, la fel ca Family Guy sau The Simpsons.

6. Batman

Ca si Spiderman, Batman, serialul animat, a fost creat dupa celebra revista de benzi desenate si face parte din generatia Spiderman, Captain Planet, X Men si Silver Surfer.

5. Beavis & Butthead

Celebrul serial difuzat de MTV a cucerit rapid impatimitii genului, mai ales pentru ca se incadreaza la categoria "desene animate pentru adulti", impreuna cu Family Guy, South Park si The Flinstones.

Beavis si Butthead au fost bine primiti mai ales de fanii genului de muzica metal, carora acest serial le-a marcat copilaria sau le-au reimprospatat memoria.

4. The Simpsons

Aceasta satira animata avea in centrul atentiei o familie tipic americana si prezenta problemele de zi cu zi ale acestora.

Personajul cel mai memorabil este probabil Homer Simpson. "Do-Re-Mi-Beer"

3. Life with Louie

Serialul aterizeaza pe locul 3 in topul nostru datorita faptului ca s-a apropiat de realitate mult mai mult decat altele, prezentand o familie tipic americana.

Louie, un scolar supraponderal cu o ironie iesita din comun, ofera spectatorilor sansa de a vedea lucrurile prin prisma unui copil cu mintea unui adult.

2. Dexter's Laboratory

Desi ma indoiesc de faptul ca ar avea nevoie de prezentare, serialul surprinde povestea unui baietel de scoala elementara care se simte nevoit sa isi ascunda capacitatile de geniu din cauza mediului in care traieste. Aceasta de fapt este o aluzie la faptul ca in societatea de astazi daca esti mai bun esti considerat mai prost.

1. Cow & Chicken

Locul 1 pentru toate portiile de ras, pentru buttwalk-ul lui Red Guy, pentru suferintele pe care le-a indurat zilnic Chicken, pentru prosteala lui Cow si pentru cel care a gandit un asemenea serial.

Dar cel mai important motiv pentru care merita locul 1 este mesajul din spatele familiei compuse din 2 parinti fara trunchi si un pui si o vaca pe post de copii.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: