Biografie AB4AB4

Genuri muzicale:
AlternativePost grunge

Trupe similare:
Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Green Day  Coma  Muse

Numele trupei provine de la grupa rara de sange AB4 care se intalneste numai la oameni "speciali". Membrii trupei s-au reunit prima oara sub numele de AB4 in primavara anului 2000. Tot atunci au inceput sa compuna cele 10 piese prezente pe albumul intitulat sugestiv "Toxic". Stilul lor este inspirat din grunge, cross-over, rock alternativ. Albumul cuprinde urmatoarele piese: Sa / Despre o tipa / Mult prea / Gepila / Vreau sa te fac / Hol / Cum ar fi / Toxic / Cantec / Meidinrumenia
Soundgarden, Nirvana, Alice In Chains Sonic Youth sau noi venitele Blink 182, Limp Bizkit au contribuit involuntar la formarea si cladirea trupei autohtone AB4.Cu cate ceva din sus numitele trupe, cei patru baieti debuteaza pa plaja manelelor din Romania cu un sunet foarte sobru.Rifuri silentios chinuite, voci aproape ruginite si nois-uri ametitoare se impletesc armonios pentru a da un sunet final numit foarte simplu "Toxic".Cele 10 piese iti vor aduce in minte anii 90 din Seattle dar nu iti vor pereclita noua armonie de sunete ce ti-a fost impregnata de curand de catre "Take a look around" sau "Adam's song", ei propunandu-si doar sa te de-toxifice!
COMPONENTA
DORU TRASCAU - voce
JANIN PASNICIUC - chitarA (HOLOCAUST, WILDFIRE, R.A.M.A)
BOGDAN CRUCIANU -bass (ARSIS)
DAN OLTEANU - tobe (CARU` MARE, DEEP, SPORT SaNGEROS III)
Trupa a debutat la lansarea M.C.M ROMANIA urmind o serie de concerte PROPAGANDA,TIBCO, CLUB A, PROCKTETION FESTIVAL (COSTINESTI) in fata a 7000 de tineri, sau TARGOVISTE.
In septembrie trupa intra in studioul ONE PRODUCTIONS pentru inregistrarea primului album. Sesiunea de inregistrari a durat aproape o luna. S-a lucrat in principal noaptea. Pentru acest album, trupa si-a marit componenta prin venirea chitaristei de la "HOLDA" CRISTINA PUIA , precum si lui DAN HANDRABUR (DREAMDOKTOR) (electronice, keybords, computer, masternig si mixaj).
Pentru a realiza cele zece piese s-au mai chinuit in afara de echipamentului tehnic, a managerului CRISTI BUSUIOC si a trupei, 3 buc. portari firma (cu siguranta ca stiu piesele foarte bine), 1buc. filtru cafea, 1buc. BMW.
Daca doriti ca de-Toxifierea sa fie completa si ireversibila recomandarea baietilor este sa ascultati acest produs la maxim. Pimul single extras de pe album este "Despre o tipa", urmatorul, "Sa" , urmand a fi lansat dupa aparitia pe piata a albumului.