ABIGAIL anunta un membru nou si lanseaza videoclipul piesei 'Respir'

de Andreea Gherfi

ABIGAIL anunta un membru nou si lanseaza videoclipul piesei 'Respir'


Abigail prezinta "Respir", primul extras pe single de pe albumul la care lucreaza de zor si care va contine 10 cantece. Odata cu acest single, formatia dezvaluie si identitatea noului solist vocal, in persoana lui Ioan "John" Preda. Acesta a mai activat si in trupa Concurrency in Knowledge. John il inlocuieste, astfel, pe Mihu dupa o aventura de aproape 6 ani impreuna. Mihu, ramane, insa, apropiat de ABIGAIL, atat prin proiectele pe care le vor avea impreuna, in continuare, cat si sufleteste. Vocea sa se va regasi pe acest album, dar toate amanuntele la timpul lor.

Cantecul "Respir" nu este unul definitoriu ca stil (funeral doom) pentru formatie, insa prefigureaza atmosfera care se va regasi pe acest album si care poarta titlul provizoriu de "Dark Days Turned Into Blue Nights". Mai mult ca sigur ca numele va fi schimbat, avand in vedere decizia ca 8 dintre cele 10 cantece sa fie cantate in limba romana, inca o premiera pentru doom-ul romanesc.

Ca un amanunt legat de aceasta lansare, din pacate, ea vine in ziua in care un prieten de demult a plecat spre o lume mai buna. Asa incat, baietii au considerat sa dedice acest cantec memoriei lui Dorin si care a incercat cateva repetitii alaturi de ei in 2007. Mesajul cantecului este, totusi, unul pozitiv si afirma dorinta de viata a celor care trec prin drame psihologice personale. Este un cantec dedicat tuturor acelora care se lupta cu depresii severe, borderline si care isi inhiba strigatele de ajutor. Daca aveti asmemena prieteni printre voi, ajutati-i cat inca nu e prea tarziu...

"Sunt nor luat de vant...

infrant, vreau sa simt iar.

Inspir.

Expir."

Videoclipul este produs, editat si regizat de catre Razvan "R" Alexandru, de asemenea membru in ABIGAIL. Absolvent de regie de film, Razvan a mai colaborat si cu artisti precum Eye of Solitude, Gothic, Taine, Clouds si altii.

Abigail on FacebookDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook