Biografie AbigailAbigail

Genuri muzicale:

Trupe similare:

Abigail isi incepe oficial aventura sub acest nume in anul de gratie 1994, ianuarie mai exact, desi cei doi membri fondatori, Razvan Alexandru (chitara, voce) si George-Angel  Tudor (tobe), cantau impreuna sub numele de Punct Mortal inca din 1991.
Astfel, Abigail, ajutati de bunii lor prieteni Cronos, au inregistrat primul material demo cu titlul These are the ruins of mine urmand in scurt timp si primele concerte, mai intai la Radio21, apoi la Festivalul Top T si Hard 'n Heavy Caf.
Media de specialitate a inceput sa se arate din ce in ce mai interesata de noua speranta din underground-ul metal din Romania, asa incat Abigail are si primele aparitii in presa: Pop Rock & Show, Rocker, Intalnirea de la miezul noptii, iar in Topul Romanesc de la Radio21, doua dintre piesele de pe demo au stationat in top timp de aproape un an, una dintre ele chiar 4 saptamani pe locul 1.
Urmatoarele aparitii discografice au cuprins intrarea pe cateva compilatii printre care Underground Romania, Romanian Metal Underground, precum si inca alte doua materiale demo, "Together and more" (1996) si "Bitter Tears"
Primul material oficial este inregistrat la sudioul Magic sound din Bucuresti cu Cristi Solomon (Iris, Directia 5, Bosquito, etc) ca inginer de sunet si editat prin Bestial Records sub titul Sonnets (1998) si cuprinde cinci piese in maniera doom-gothic caracterizate printr-o melodicitate extrema, fapt confirmat si de numeroasele recenzii pozitive primite in special din strainatate.
Acest disc isi pastreaza pana si astazi un statut respectat, fiind unul dintre cel mai bine produse materiale din undergroundul romanesc chiar pana in prezent. Prezenta continua la festivalurile din tara au adus trupei o serie de premii si distinctii, dar rasplata cea mai mare o constituie multimea de fani devotati.
Intre 1998 2003, Abigail a facut o pauza fortata fiind de conditiile limitate de exprimare din tara, doua festivaluri si nici un club in care sa poata performa. Dar iata ca in 2003, ei au strans randurile si au re-debutat in cadrul festivalului Metalheart de la Costinesti, apoi la maratonul rock de la Arenele Romane, Super Rock Open Air.
In 2004 din randul trupei pleaca patru dintre membri pentru a forma o alta trupa. Totusi, chiar si in aceste conditii, cei ramasi au continuat sa compuna si sa recruteze noi componenti asa cum au decis ca de acum incolo sa foloseasca un frontman feminin, ajungand, iata, in prezent, ca pe langa cei doi membri fondatori sa ii gasim pe Corina (voce), Catalin "Kid" (chitara), Alex (keyboards) si Flavius (bass).
Dupa un concert reusit de la clubul Utopia primit de publicul nerabdator cu foarte mare entuziasm a urmat pe data de 21 aprile inca unul alaturi de suedezii de la Evergrey, revelatia metalului progresiv, apoi primele doua concerte la Viena (Austria) pe data de 5 si 6 mai, precum si de inca o apritie de club in Bucuresti alaturi de prietenii de la Seven. Luna iunie a adus debutul inregistrarilor pentru noul album atat de mult asteptat, Sweet Cruelty, lansarea lui fiind preconizata pentru toamna si punctata printr-un mini turneu de weekend in cele mai importante orase din tara.

Stil: metal/gothic/progressive

Componenta:
Kid - chitara
Alex - keyboards
George - tobe
Corina - voce
Razvan - chitara/voce
Flavius - bas

Discografie:
1994 demo - These Are The Ruins Of Mine (MC-self released)
1996 demo - Together And More (MC-self released)
1997 - promo-Bitter Tears (MC-self released)
1998 EP - Sonnets (MC-Bestial Records)
2007 CD - Sweet Cruelty septembrie 2007

ABIGAIL
www.myspace.com/abigailmetal