Interviu Metalhead Meeting 2016: Abigail

de Andreea Gherfi

Interviu Metalhead Meeting 2016: Abigail


Concertul Abigail este un alt moment frumos al festivalului pe care il asteptam toti cu o foarte mare nerabdare! Legendara formatie doom-death metal bucuresteana va urca pe scena Metalhead Meeting pe 5 iunie, intr-o duminica pe care o vom inchina metalului romanesc!

Metalhead: Care este cel mai frumos moment pe care ati apucat sa-l traiti pe o scena?

R: Abigail nu canta atat de des precum alti artisti, asa incat noi nu resimtitm rutina concertelor live si tocmai din acest motiv, orice concert live pentru noi este un eveniment si un moment special. Toate concertele noastre sunt momente speciale pentru noi, fiecare este diferit de altul si noi incercam sa traim aceste momente ca atare. Imi pare rau daca suna ca un text frumos de PR, insa asta e adevarul. Pentru noi, orice concert este un moment special, un eveniment in viata noastra.

Metalhead: Care sunt elementele principale din care este inspirata muzica formatiei Abigail?

R: Nu ne pierdem in teme filozofale. Muzica noastra este despre noi, despre experientele personale, este despre dragoste pe alocuri sau despre temeri. Pastram totul cat mai simplu, multi s-au regasit in ceea ce cantam.

Metalhead: Care este beneficiul de a canta acest gen de muzica?

R: Doom metal-ul este o muzica mai organica. Doom metal-ul nu este pentru oricine, trebuie sa ai inima si sufletul croite pentru a intelege aceasta muzica, dar si o structura cerebrala mai deosebita. Nu este o muzica pe care o asculti la distractie sau la petreceri si nici macar in masina, pe drum. Beneficiile sunt multiple, as putea spune. Sa zicem doar ca fanii acestui gen sunt mai destepti si mai educati decat ai lor, oricat de rau ar suna asta.

Metalhead: Cu ce incepe procesul creatiei in trupa Abigail?

R: Cu o stare. Este sine-qua-non. Apoi, totul vine de la sine.

Metalhead: Ce surprize pregatiti pentru cea de-a doua jumatate a anului 2016?

R: Albumul full lenght cel mult asteptat, in primul rand. Apoi, inca un album, dar acustic si aniversar.

Metalhead: Care credeti ca este motivul pentru care Romania nu se poate mandri cu un public al rockului/metalului la fel de numeros ca in alte tari?

R: "Greaua mostenire". Asta si faptul ca, romanii, ca si popor, au fost mereu atrasi mai mult catre zona mai orientala a civilizatiei. Sunt concluziile trase de stiinta antropologiei, nimic nou.

Metalhead: Care ar fi solutia sau care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmam pentru a expune tinerelor generatii aceasta cultura a muzicii rock/metal?

R: Nu exista o solutie, dar eliminarea flagelului subcultural din media ar mai rezolva cate ceva.

Metalhead: Vreti sa transmiteti un mesaj pentru cei ce vor veni sa va vada pe 5 iunie la Arenele Romane?

R: Un concert Abigail este un eveniment atat pentru noi cat si pentru cei care asista la el. Veniti la concertele noastre ori de cate ori aveti ocazia. Pe 5 iunie, in special, vom fi insotiti pe scena de catre prietenii nostri Tudor Scanteie (Tiarra, Negative Core, s.a) precum si de catre Andy Ionescu (Taine). Va asteptam si nu ezitati sa ciocniti cu noi un pahar de bere, acolo. Multumim

Abonamentele si biletele pentru acest eveniment se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in format fizic in retelele iaBilet (http://www.iabilet.ro/retea), Eventim, Myticket si Bilete.ro (locatii fizice in toata tara: Muzica, Metrou Unirii 1, IQ BOX, Say Shops, Perfect Tour, Senia, terminalele ZebraPay, Diverta, Vodafone, Orange, Germanos, Carturesti, Humanitas, Sala Palatului, oficiile Postei Romane, inMedio etc..)

Nu uitati sa verificati informatiile si regulile de acces ale festivalului!Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook