Doua noi trupe confirmate pentru festivalul Inferno 2012

de H_E_L H_E_L

Doua noi trupe confirmate pentru festivalul Inferno 2012


TSJUDER si Absu sunt cele mai recente nume confirmate pentru editia din 2012 a festivalului norvegian Inferno.

TSJUDER s-au format in 1993, cu intentia de a crea cea mai primitiva forma de Black Metal, lucru ce a continuat pe parcursul intregii cariere a trupei. Line-up-ul lor s-a tot schimbat de-a lungul anilor, dar s-a stabilizat odata cu alaturarea lui Anti-Cristian la membrii originali Nag si Draugluin, in 2000.

Trupa este recunoscuta la nivel mondial pentru Black Metal-ul fara compromisuri pe care il practica. Inspirati de trupe precum Celtic Frost, Darkthrone, Kreator si Sodom, principalii compozitori, Nag si Draugluin, au venit cu sound-ul distinctiv Tsjuder, care i-a facut legendari.

In decembrie 2005, Tsjuder au avut un ultim concert, dupa care trupa s-a retras. Dar in 2009, lucru total imprevizibil, au inceput sa cante live din nou. Nag si Draugluin au avut noi momente de inspiratie care s-au concretizat in noul lor album Legion Helvete, ce va aparea in octombrie. Acesti pionieri ai genului True Norwegian Black Metal vor scrie cu siguranta istorie pe scena festivalului Inferno.

Muzica celor de la ABSU este descrisa ca misterioasa, maiestuoasa, magica, impunatoare si agresiva. Trupa a declarat dintotdeauna ca sound-ul lor poate fi clasificat ca Mythological Occult Metal. Acest gen muzical cu tenta supranaturala le-a adus celor de la Absu multi admiratori si totodata si un status cult pe plan international. Talentul de a imbina, in doze optime, metal-ul cu rezonantele progresive si compozitiile solide cu show-ul magnific, le-a castigat atat respectul colegilor de bransa cat si pe cel al fanilor.

Absu au luat nastere in Dallas, Texas, in 1989, mai intai sub numele de Dolmen, schimbat ulterior in numele actual, datorita atractiei lor deosebite pentru mitologia mesopotamiana/sumeriana. Line-up-ul a variat de-a lungul timpului, membrii actuali fiind: Proscriptor McGovern (Russley Randell Givens) - tobe si percutie, voce, mellotron, versuri si compozitie, Ezezu (Paul Williamson) - bas si voce si Vis Crom (Matt Moore) - chitara. In februarie, trupa a pornit intr-un scurt turneu american de doar 6 concerte cu cei de la Immortal. Dupa acest turneu, Absu au intrat in studio pentru a inregistra un nou album, denumit Abzu, ce va fi lansat in toamna 2011. Pregatiti-va pentru sonoritati metalice - Absu vor urca pe scena Inferno!

Trupele confirmate pana in acest moment pentru festivalul Inferno 2012 sunt:

ABSU
AGALLOCH
ANAAL NATHRAKH
ARCTURUS
BORKNAGAR
TSJUDER

WITCHERYDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: