Biografie AC/DCAC/DC

Genuri muzicale:
Hard RockHeavy

Trupe similare:
Metallica  Iron Maiden  Truda  Guns N Roses  Linkin Park  Ozzy Osbourne  Pantera

AC/DC este o formatie de hard rock infiintata in Sydney, Australia, in 1973 de catre fratii Angus si Malcolm Young.
In ce priveste numele trupei, fratii Angus si Malcolm Young au sustinut ca ideea pentru numele trupei le-a venit vazand inscriptia "AC/DC" pe o masina de cusut a surorii lor, Margaret Young. "AC/DC" este o abreviere de la "Curent Alternativ/Curent Continuu" ("Alternating Current/Direct Current") care apare de obicei pe transformatoarele redresoare din curent alternativ in curent continuu. Fratilor le-a placut felul in care acest nume simbolizeaza energia muzicii si a spectacolelor formatiei.
Desi grupul e considerat a fi unul dintre pionierii muzicii hard rock si heavy metal, impreuna cu alte formatii precum Led Zeppelin, Deep Purple sau Black Sabbath, membrii AC/DC tot timpul s-au referit la muzica lor ca fiind "rock 'n' roll". Formatia a acceptat si titlul de trupa hard rock, fiind desemnati numarul 4 in Topul 100 VH1 al celor mai mari artisti de Hard Rock.
Trupa a suferit cateva schimbari de componenta chiar inainte de a lansa albumul de debut. Acesta, intitulat "High Voltage", apare in 1975. Componenta ramane stabila pana cand basistul Cliff Williams il inlocuieste pe Mark Evans in 1977. Doi ani mai tarziu este inregistrat cel mai de succes album al trupei australiene, "Highway to Hell".
Frontmanul Bon Scott moare pe 19 februarie 1980, la varsta de 33 de ani. Moartea sa este diagnosticata ca fiind consecinta unei intoxicatii alcoolice. Zvonurile spun ca ar fi murit in urma unei supradoze de heroina sau ca ar fi suferit de astm. Trupa, impreuna cu noul vocal, Brian Johnson, inregistreaza albumul "Back in Black" ca un tribut adus lui Bon Scott. Potrivit Recording Industry Association of America, "Back in Black" este al cincilea cel mai bine vandut album din istorie.  
Cel mai recent material este "Stiff Upper Lip", aparut in 2000.
In prezent, formatia australiana inregistreaza un nou album, care va aparea in ianuarie 2008.

Stil: hard rock

Componenta:
Angus Young chitara solo
Malcolm Young chitara ritmica
Brian Johnson voce
Cliff Williams bas
Phil Rudd baterie

Albume:
High Voltage (1975)
T.N.T. (1975)
High Voltage (1976)
Dirty Deeds Done Dirt Cheap (1976)
Dirty Deeds Done Dirt Cheap (1976)
Let There Be Rock (1977 - versiune Australia)
Let There Be Rock (1977)
Powerage (1978)
Highway To Hell (1979)
Back in Black (1980)
For Those About to Rock (1981)
Flick of the Switch (1983)
Fly on the Wall (1985)
Who Made Who (1986)
Blow Up Your Video (1988)
The Razor's Edge (1990)
Ballbreaker (1995)
Volts (1997)
Stiff Upper Lip (2000)
AC/DC
www.acdcrocks.com