Stiati ca... AC/DC

de Andreea Gherfi

Stiati ca... AC/DC


Legendara formatie australiana AC/DC a reusit sa scrie istorie in muzica rock datorita unei fructuoase cariere ce se intinde de-a lungul a peste 40 de ani, "o viata de om" cum ar spune unii, fiind o sursa nesecata de inspiratie pentru trupele care le-au calcat ulterior pe urme.

1. Desi s-au nascut in Scotia, Malcolm Young si Angus Young au pus bazele formatiei AC/DC dupa ce s-au mutat in Australia.

2. Toata lumea stie ca numele formatiei este un acronim pentru Alternating Current/ Direct current, dar cine stie ca acesta a fost ales de catre sora mai mare a fratilor Young deorece exprima "energie" in adevaratul sens al cuvantului.

3. In Australia numele formatiei este pronuntat Acca Dacca.

4. AC/DC au vandut in intreaga lume peste 200 de milioane de exemplare ale albumelor lor pozitionandu-se pe locul 5 in totul celor mai bine vandute trupe ale tuturor timpurilor.

5. Nume adevarat al lui Bon Scott a fost Ronald Scott.

6. In 1977, in timpul inregistrarilor pentru piesa "Let there be rock" Angus Young a cantat in timp ce avea amplificatorul in flacari.

7. AC/DC au compus soundtrack-ul pentru filmele Maximum Overdrive si Iron Man 2.

8. Malcolm Young s-a retras din formatie in 2014. Locul lui a fost preluat de Stevie Young, nepotul sau.

9. Cand era tanar, Angus Young era dependent de lapte. Dupa ce a fost inventat laptele cu ciocolata, Angus a devenit un foarte mare fan al noului produs.

10. Albumul "Back in Black" este in continuare pe locul 2 in topul celor mai bine vandute albume ale tuturor timpurilor. Acesta a fost premiat cu doua discuri de Diamant de catre RIAA.

11. In afara de "Rock or Bust", toate celelalte albume AC/DC au castigat cel putin un disc de platina in America, ele fiind vandute in peste un milion de exemplare.

12. In piesa "Dirty deeds done dirt cheap" este mentionat un numar de telefon. Datorita acestui numar, AC/DC au fost nevoiti sa despagubeasca un cuplu cu suma de 250.000 de dolari dupa ce s-a dovedit ca acest numar de telefon le apartinea si ca primeau prea multe apeluri ofensatoare de la diversi fani ai trupei.

13. Formatia AC/DC a fost introdusa in Rock and Roll Hall of Fame pe 10 martie 2003.

14. Datorita unor probleme de santate, Brian Johnson a fost nevoit sa-i predea microfonul lui Axl Rose. Celebrul solist al formatiei Guns N' Roses a terminat cu brio turneul "Rock or Bust" alaturi de AC/DCDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: