Biografie Ada MileaAda Milea

Genuri muzicale:
Folk

Trupe similare:
Urma  Nicu Alifantis  Pasarea Colibri  ROCKON  Ducu Bertzi  Cenaclul Flacara  Tapinarii

S-a nascut la Tg.Mures in 5 august 1975. A absolvit Liceul "Liviu Rebreanu", la "fizica-chimie". Mai tarziu - Universitatea de Arta Teatrala din Tg. Mures, "actorie", cu rolul "D-na Quickly" din "Nevestele" lui Shakespeare si Cornel Popescu; monologul Prostiei lui Erasmus din Rotterdam; lucrarea scrisa: "Despre cum l-am omorit pe Shakespeare". A fost actrita la Teatrul National din Tg. Mures, apoi la Teatrul Luni de la Green Hours unde a jucat rolul unei prostituate in spectacolul "No Mom's Land" in regia lui Radu Afrim.
A cantat in diferite localitati si a imprimat doua albume: "Aberatii sonore" - scos de Fundatia "Phoenix" in 1997, si "Republica Mioritica Romania" - scos de Intercont Music in 1999. In 2002 imprima albumul "Africa de sub unghii" - Green Records si ABSURDISTAN - Intercont Music (2003).
A lucrat in Canada, la Cirque du Soleil.
A facut coloane sonore in spectacole de teatru. Cu "Eu, cand vreau sa fluier, fluier", in regia lui Th. Cristian Popescu, a primit Premiul Special al Juriului la Festivalul International de Teatru de la Piatra-Neamt; iar cu "Trilogie belgradeana" - la Festivalul de Umor Negru al "Connex"-ului.