Biografie AgathodaimonAgathodaimon

Genuri muzicale:
Black

Trupe similare:
Negura Bunget  Cradle of Filth  Venom  Dimmu Borgir  Behemoth  Immortal  Marduk


Formatia germana de black metal Agathodaimon a fost formata in Mainz in 1995, de catre chitaristul Sathonys si bateristul Matthias Rodig. Dupa o perioada de cautari, li s-au alaturat basistul Marko Thomas si solistul si claparul roman Vlad Dracul. Spre sfarsitul anului 1995, trupa mai coopteaza un chitarist, este vorba despre Hyperion. In aceasta componenta Agathodaimon inregistreaza demo-ul Carpe Noctem, care atrage si atentia celor de la Century Media, care incep sa se intereseze de trupa germana.
In 1997 apare cel de-al doilea demo, Near Dark, dupa care trupa semneaza cu Nuclear Blast.
In timpul inregistrarii pieselor pentru Blacken the Angel, albumul de debut, solistul Vlad Dracul este nevoit sa paraseasca trupa din cauza unor probleme legate de emigrarea sa din Romania in timpul regimului comunist. Pe scurt, el nu este lasat sa se intoarca in Germania pentru a-si continua activitatea muzicala impreuna cu Agathodaimon. Pentru restul inregistrarilor, Akaias de la formatia Asaru preia indatoririle de vocal, iar Marcel "Vampallens" de la Nocte Obducta preia clapele pentru Blacken the Angel.
Dupa lansarea albumului, Agathodaimon sustin concerte alaturi de formatii precum Children of Bodom, Hypocrisy, Dimmu Borgir si Lacrimosa.
In 1999, Vampallens hotaraste sa paraseasca trupa pentru a se dedica in totalitate principalului sua proiect Nocte Obducta. Este inlocuit de claparita Christine S.
Pentru inregistrarile la urmatorul album, formatia se deplaseaza pana in Romania pentru a putea sa cante cu Vlad Dracul. La inregistrarile care au loc in studiourile Magic Sound ia parte si Akaias.
Lansarea albumului este urmata de un concert in Europa in care Agathodaimon sunt headlineri, alaturi de Graveworm.
In 2001 este inregistrat albumul Chapter III, in studioul Kohlekeller din Germania.
Urmeaza cateva schimbari de componenta, de acesta data vlad paraseste definitiv trupa, urmat de Marko si Christine. Marko pleaca din cauza unor probleme de sanatate, in timp ce Christine isi infiinteaza propria formatie, Demonic Symphony, in care este si solista si basista.
In 2004 apare albumul Serpent's Embrace, produs de catre Kristian Kohlmannslehner.
In 2006 are loc despartirea basistului Eddy de restul trupei. In locul sau vine Till, de la Misanthropic. Desi un nou album este anuntat pentru anul 2007, in luna ianuarie vocalul si chitaristul Frank "Akaias" Nordmann paraseste si el formatia, locul sau fiind luat de Jonas Iscariot.


Stil: symphonic black metal, gothic metal


Componenta:
Sathonys - chitara, voce
Jan Jansohn - chitara
Felix Walzer - clape
Matthias R. - tobe
Jonas Iscariot - voce


Discografie:
Carpe Noctem - Demo I (1996)
Near Dark - Demo II (1997)
Blacken the Angel (1998)
Higher Art of Rebellion (1999)
Chapter III (2001)
Serpent's Embrace (2004)
Phoenix (2007)

AGATHODAIMON
www.agathodaimon.de
www.myspace.com/agathodaimon