Concertul Agathodaimon in Romania confirmat

de Morrison

Concertul Agathodaimon in     Romania confirmat
Am primit din partea organizatorilor urmatorul comunicat:

Festivalul Metal Maniac revine. La a treia editie participa o serie de trupe din Romania si din strainatate.

Trupele care au confirmat prezenta la aceasta editie pana in momentul de fata sunt :

1. Silent (Baia Mare) www.myspace.com/silentbm
2. Aghast (Baia Mare) www.myspace.com/aghastro
3. Ashaena (Barlad) www.myspace.com/ashaenaband
4. Bucovina (Iasi) www.myspace.com/bucovina
5. Negura Bunget (Timisoara) www.myspace.com/negurabunget
6. Mael Mordha (Irlanda) www.myspace.com/maelmorda
7. Agathodaimon (Germania) www.myspace.com/agathodaimon

Zilele urmatoare vor fi mai anuntate trupe care au confirmat prezenta la aceasta editie.

Festivalul va avea loc in data de 26 iulie in Baia Mare la Sala Dacia.

Pretul unui bilet urmeaza sa fie anuntat in curand la fel si modalitatea in care va putea fi achizitionat.

Agathodaimon s-au infiintat in 1995. Chitaristului Sathonys si tobosarului Matthias Rodig li s-au alaturat Vlad Dracul la clape si voce si Marko T. la bass. Dupa cateva repetitii a doua chitara a fost preluata de Hyperion. Au inregistrat primul demo in aprilie 1996,Carpe Noctem, cu recenzii excelente. Au fost contactati de Century Media, casa de discuri la care au scos al doilea demo, Near Dark in 1997. Si acest disc a beneficiat de recenzii foarte bune, vanzandu-se in mai mult de 2000 de exemplare. Dupa mai multe oferte de la diferite label-uri, Agathodaimon au semnat cu Nuclear Blast.

Albumul de debut, Blacken the Angel, trebuia sa apara in 1998, dar inregistrarile au fost amanate din cauza problemelor pe care solistul roman Vlad Dracul le-a intampinat dupa reintoarcerea sa in Romania. Pana la urma albumul a fost lansat cu ajutorul lui Akaias,care a tras partile de voce.

Clapele au fost preluate de Marcel Va. Traumschander, mai apoi de Christine Schulte. Pentru a evita alte complicatii, intreaga formatie a venit la Bucuresti, pentru a inregistra albumul A higher art of rebellion, impreuna cu Vlad. Pe aceste doua albume au fost incluse versuri in limba romana, ale unor poeti ca Ion Minulescu sau Alexandru Macedonski.

Dupa cateva luni Akaias a devenit oficial solistul Agathodaimon, dupa ce Vlad a decis sa paraseasca trupa.

In 2000 au inceput inregistrarile la albumul Chapter III, album ce a aparut in 2001. Trupa a avut concerte la Wacken, Wave Gotik Treffen sau Summer Breeze. Au urmat si alte schimbari de componenta: basistul Marko a plecat din trupa din cauza unor probleme de sanatate, chitaristul Hyperion a plecat si el, urmat de Christine care a lasat clapele in urma
pentru a-si forma propria formatie. Akaias a preluat chitara, Felix U. Walzer clapele, iar noul basist a fost Darin Eddie Smith. Dupa concerte in Slovacia,Slovenia sau Austria, formatia a inceput lucrul la albumul Sepent's Embrace in 2003. Albumul, aparut in 2004, avea sa fie un amalgam de stiluri prin care a trecut trupa.

In 2006 basistul Till l-a inlocuit pe Eddie,iar Akaias a plecat in alta tara, fiind inlocuit de Jonas Iscariot la voce si Jan Jansohn la chitara. In aceasta componenta ei inregistreaza albumul Phoenix.

Desi au inregistrat un album in Romania, Agathodaimon nu au avut niciun concert la noi. In data de 26 iulie, pentru prima data in Romania, Agathodaimon canta la Baia Mare, in cadrul festivalului Metal Maniac, editia a III-a.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook