Akral Necrosis: Scena black metal reprezinta varful de lance

07 Martie 2010 Buvnitz

Akral Necrosis: Scena black metal reprezinta varful de lance
Share pe Facebook

In pregatirea concertului pe care formatia Akral Necrosis il va sustine in data de 14 Martie in clubul Silver Church din Capitala, am stat de vorba cu Octav, liderul formatiei, care ne-a oferit cateva detalii despre albumul pe care acestia il inregistreaza in momentul de fata dar si ce surprize au pregatite pentru evenimentul amintit mai sus. Enjoy!

Va aflati in plin proces de inregistrare a primului album semnat Akral Necrosis. In ce stadiu ati ajuns cu inregistrarile?

Am inceput inregistrarile in luna decembrie a anului trecut. Cu bateria a mers foarte repede, apoi am fost nevoiti sa ne oprim pana in februarie din pacate. Acum suntem in procesul de inregistrare a liniei de bass.

Unde au loc acestea si cine se va ocupa de productia lui?

De inregistrare, mix si master se ocupa Dan de la Nexus. Ne bucuram sa lucram cu el pentru ca este un tip serios si cu experienta in domeniu. In plus, a asistat la multe repetitii si concerte de-ale noastre, deci ne cunoaste foarte bine materialul.

Poze  Poze_MH -

Ati stabilit un titlu?

Da, dar nu este momentul sa-l dezvaluim.

Care va fi conceptul din spatele discului?

Conceptul albumului poate fi interpretat la mai multe nivele, depinde de fiecare ascultator. Fiecare piesa duce povestea mai departe, dar in acelasi timp are si mesajul ei de sine statator.

E vorba de metamorfoza personajului principal pe masura ce lumea in care ajunge i se dezvaluie.

Parte din piese vor fi incluse si in setlistul concertului din Silver Church?

Da, aproape tot albumul.

Ce pregatiti pentru acest eveniment?

Un show black metal agresiv, o piesa necantata de 2 ani in Bucuresti si un cover surpriza.

Aveti in plan si o casa de discuri pentru lansarea discului?

In momentul in care o sa dispunem de materialul masterizat o sa incepem sa ne cautam si o casa de discuri. Fara putere de distributie, degeaba lansezi un album.

Va urma un turneu de promovare?

Da, categoric. Planuim sa atingem macar 7 locatii din tara, in afara de capitala.

In ce stadiu crezi ca se afla in acest moment scena de black metal din Romania?

La nivel national, cred ca scena black metal reprezinta varful de lance. Nu sunt foarte multe trupe, dar fiecare isi reprezinta foarte bine. Pe langa nume cunoscute si cu istorie ca Negura Bunget sau Satanochio avem Syn Ze Sase Tri care lucreaza la albumul de debut, reprezentanti pentru genul suicidal black metal - Kistvaen. De Vokodlok si Argus Megere nu am mai auzit nimic in ultima vreme... si vedem ce mai urmeaza.

Ce albume si trupe te-au impresionat in ultima vreme?

Momentan am pe heavy rotation noul Darkthrone, comeback-ul Burzum si singurul Morbid Saint. Mai ascult si niste trupe rusesti de black/crust/punk foarte tari (Wolvhammer, Antimelodix, 4Scums). De impresionat as spune Magrudergrind si Warbringer cu albumul de anul trecut.

Poze  Poze_MH -

Care crezi ca este piesa ce descrie cel mai bine conceptul Akral Necrosis?

In acest moment Pandemic Dominion ca sound, dar si ca versuri.

Probabil cei familiari cu concertele voastre ar spune ca 'Slay The Whore', deja a devenit un fel de 'hit' al grupului.

E destul de normal sa fie asa. "Slay the Whore" e primul single lansat de noi, deci si cea mai promovata piesa de pana acum. Daca albumul de debut va dispune de un videoclip, cu singuranta nu va fi vorba de aceasta piesa. Consideram ca noile compozitii sunt net superioare. Apropo de asta, asteptam cu nerabdare sa prezentam publicului materialul compus pentru ep-ul ce planuim sa-l lansam in iarna.

Un ultim cuvant pentru cei dornici de a asista la concertul vostru din data de 14 Martie in clubul Silver Church din Capitala?

Daca metalul extrem, agresiv si rapid este principala preferinta, atunci va asteptam in primul rand!

Gizas vs. Octav (Akral Necrosis)


Comenteaza

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook