Live Metal Club: 2 ani de existenta

de Buvnitz

Live Metal Club: 2 ani de existenta

Desi pe parcursul a doi ani Live Metal Club a primit reprosuri ce au pornit de la prea multe piese cu Metallica pana la faptul ca barmanul mangaie o pisica in timpul serviciului, ar trebui sa realizam ca mai toate trupele din tara au calcat pragul acestui club si pana una alta a fost unul din putinele spatii unde s-au putut organiza evenimente axate pe arii mai 'extreme', mai ales ca de ceva vreme calitatea sunetului s-a imbunatatit considerabil. Dat fiind (din nou) numarul mare de trupe, am sa trec in revista cam ce a insemnat fiecare prestatie in parte.

Live Metal Club a aniversat 2 ani de existenta printr-un concert unde am avut de audiat de la sonoritati punk/deathcore/hardcore pana la black metal si thrash. In fata unui public ce aproape a umplut clubul, Stoned Adams au pus in scena primul recital din cariera lor, caci pana la urma si trupele underground au o cariera:)

Formatie foarte tanara insa perseverenta ce aduce usor aminte de anii 80 din Marea Britanie cand britanicii veneau la concerte pierduti in cantitati masive de alcool, pusi pe 'scandal', adica un soi de british punk care pe alocuri aduce a ceva thrash, chiar idei similare cu ce faceau Venom pe vremuri. A fost primul concert, a fost destul de interesant, amuzant insa in sensul bun al cuvantului. Ramane de vazut ce le rezerva viitorul.

De Days Before Disappearance am tot auzit, de fapt am primit laude din stanga si dreapta. Ii vad drept o formatie foarte indrazneata, anume un deathcore executat 'ca afara' daca se poate spune, insa totusi pe alocuri lipsit de ceva inovatie. Neaparat trebuie apreciat efortul, sa canti asa ceva nu e chiar cel mai usor lucru de pe lume contrar parerilor metalistilor 'trv'. Eu zic ca au inceput foarte bine, se indreapta catre o formula compacta si pana la urma avem nevoie de cat mai multe formatii de acest gen. Tot inainte ca e bine.

Live Metal Club - Aniversare 2 ani


Nici First Division nu au fost mai prejos, de fapt cred ca a fost una din cele mai bune prestatii ale lor. Usor usor se schimba treaba si la ei, interpretarea parca nu mai e chiar atat de simplista, influentele Biohazard parca sunt mult mai binevenite si in fine ceva s-a schimbat la ei probabil trupa stie mai bine despre ce e vorba. De urmarit prestatia baietilor mai ales pentru amatorii de hardcore.

De Act nu incape urma de indoiala, nu cred ca am vazut concert care sa nu sune bine referindu-ma desigur si la activitatea din trecut cu alte formatii. Ceva probleme cu sunetu undeva pe la inceputul prestatiei, remediate cu usurinta de Fane (Green Sound) care deja face minuni in LMC si nu numai. Un heavy presarat cu multe pasaje ce amintesc de Rage Against The Machine si sincer o spun, e printre putinele trupe de acest gen pe care o pot asculta mai ales cand vine vorba de un concert. Din pacate nu e prima data cand la ACT se manifesta o lipsa de interes din partea publicului, vor veni si zile mai bune.

Continuam lista prestatiilor peste asteptarile personale cu Akral Necrosis care au trecut in portofoliu probabil cel mai intens concert dat pana acum. Ma refer aici la public care s-a manifestat intr-un mare fel pe tot parcursul recitalului. Cat despre muzica probabil nu mai au nevoie de introducere, baietii sunt pusi pe treburi mari si asta se simte si in compozitie, parca mult mai lucrata decat in trecut.

Live Metal Club - Aniversare 2 ani


Incheiem seara cu Snapjaw care pana la muzica, trebuie spus ca au una din cele mai bune prestatii scenice din Romania vorbind desigur de scena underground. Experienta acumulata din concerte si inregistrari se simte mai mult ca niciodata, executia e aproape impecabila, iar efortul depus este rasplatit si de public. Am avut de audiat si cateva piese noi compuse in deja cunoscuta maniera de thrash metal insa parca cu ceva insertii mai 'moderne' daca se poate spune.

Sa spun sincer am venit la concert cu 0 asteptari insa am plecat foarte impresionat atat de prestatia trupelor cat si de reusita evenimentului. Si sa nu uitam totusi ce am spus in introducere referitor la Live Metal Club:)

Gizas

Poze Aniversare Live Metal ClubDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook