S-au ales finalistii pentru W:O:A Metal Battle 2010

de Buvnitz

S-au ales finalistii pentru W:O:A Metal Battle 2010

Ajuns in acest an la cea de-a treia editie, festivalul international de muzica rock Rockin` Transilvania Open Air va avea loc in perioada 18-20 iunie 2010 in Bran (Brasov), in imediata vecinatate a uneia dintre cele mai mari atractii turistice din Romania: Castelul Bran.

Festivalul va gazdui, pe langa recitaluri ale artistilor invitati, si finala nationala a concursului W:O:A Metal Battle 2010, in cadrul careia vor fi desemnati reprezentantii Romaniei la finala internationala a competitiei, care va avea loc in luna august cadrul unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzica din lume, Wacken Open Air.

Acest eveniment se desfasoara anual la Wacken, in Germania, si se bucura de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din intreaga lume!

In baza punctajelor obtinute in cadrul preselectiei din acest an au fost declarate calificate pentru finala W:O:A Metal Battle Romania 2010 si urmeaza sa concureze pe scena festivalului Rockin' Transilvania Open Air 2010 urmatoarele formatii (enumerate in ordine strict alfabetica): Altar, Bucium, Dirty Shirt,
GUERILLAS,
NeXuS si PILLFED.

Din 2004, de cand se desfasoara anual, W:O:A Metal Battle a devenit un mare concurs international pentru tineri artisti ai scenei rock. Castigatori din Germania, Israel, Brazilia, precum si actuala campioana, formatia Crysis din Spania, sunt dovezi ale caracterului international al acestui concurs si a faptului ca in intreaga lume exista nenumarate formatii care merita sa fie lansate pe piata internationala.

In prezent, W:O:A Metal Battle se desfasoara in 26 de tari diferite. Noi tari participante in anul 2010 sunt Danemarca, Cehia, Portugalia si Marea Britanie.

In plus, se poarta discutii pentru intrarea SUA si Canada in randul tarilor participante.

Castigatorii finalei internationale a concursului se bucura de un important premiu constand intr-un contract cu casa de discuri Wacken Records.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: