Despre 'Haosoleum' cu Marcel de la Alternosfera - interviu

de Cristi Nedelcu

Despre 'Haosoleum' cu Marcel de la Alternosfera - interviu


Pe 9 Octombrie ne pregatim de concert la Arenele Romane din Bucuresti unde vom avea lansarea noului material discografic Alternosfera. Acesta se numeste Haosoleum. In pregatirea show-ului Alternosfera am schimbat cateva cuvinte cu Marcel. Ce a iesit gasiti mai jos.

1.Salutare! Se apropie cu pasi repezi lansarea noului album, "Haosoleum", ultima partea a proiectului "Epizodia". Sa ne asteptam la ceva diferit sau va fi o continuare a precedentelor doua materiale?

Daca pana acum ne apropiam cu pasi repezi, de acum incolo alergam spre lansare. Am planificat foarte multe lucruri pentru acest eveniment, iar acum am ajuns la momentul in care numaram orele, nu zilele. De dimineata pana noaptea tarziu, studioul si oficiul nostru misuna de oameni.

Despre lucruri noi... tripticul Epizodia a fost conceput astfel incat fiecare CD sa fie un album independent, o parte autonoma, dar in acelasi timp parte a unui intreg. E conceput in asa fel, incat atunci cand le asculti pe random sa nu simti diferenta de idee si concept. Unitate prin diversitate, sa spunem asa.

2. De ce "Haosoleum"? Care este povestea din spatele titlului?

Titlul propriu-zis este compus din doua cuvinte: Haos si Mausoleu. Mausoleul haosului.

Daca ne imaginam numarul PI, dupa virgula urmeaza un sir infinit de cifre, un numar irational, un adevarat haos. insa orice fenomen aparent haotic, care pare a se desfasura la intamplare, are de fapt un element de regularitate ce ar putea fi descris matematic.

Poze Poze pentru articole - Alternosfera

3. Unde a fost inregistrat albumul, cine a fost responsabil cu productia si materizarea lui?

Cam 90% din album a fost lucrat in studioul nostru, 511 Lab, cum ii spunem noi. La album s-a lucrat periodic, nu a fost o singura sesiune de lucru asupra materialului. Acest proces a durat ceva timp, cu intervale. Primele demo-uri au fost trase acum un an. Unele piese au fost lucrate in decembrie, iar altele in mai. Practic, timpul de care dispuneam intre concerte era dedicat albumului.

A fost o munca colectiva foarte interesanta care ne-a facut o deosebita placere. Fiecare membru al trupei s-a implicat in proces. Mixajul albumului, ca de obicei, au fost realizate in studioului domnului Andrei Lifenco.

4. De unde legatura dintre matematica si muzica? Merg cele doua domenii mana in mana? Caci "Haosoleum" face parte din tripticul "Epizodia" conturat in jurul numarului Pi.

Am vorbit despre asta si in alte interviuri. Noi am incercat sa gasim un graunte de rational pe care ulterior sa il dezvoltam. Totul a pornit de la faptul ca noi suntem AlternoSFERA, deci o figura geometrica. Aici se incheie partea cu matemtica. Daca ar fi sa analizam, sfera este forma geometrica ideala creata de natura. Planetele, soarele, ochiul au forme sferice. in toate acestea persista si numarul PI. Din acesta cauza credem ca aceasta constanta este mai degraba un numar al naturii decat unul pur matematic. Pana la urma totul este ciclic, orice sfarsit este un nou inceput, iar unde este un cerc, neparat este si PI.

5. In cadrul festivalului Shine ati cantat in premiera piesa "Dialog K" extrasa de pe noul album. Fanii asteapta si clipul...cand ne vom putea bucura de el?

A fost o experienta destul de grea. De obicei ne este foarte greu sa cantam o piesa in premiera, fiindca in timpul concertelor ne cufundam in niste stari pe care le avem doar in scena. Te debransezi de realitate, creierul se deconecteaza, iar tot ce ramane in jurul nostru este doar muzica. Acele momente cand uit versurile sunt, de fapt, momentele cand imi revin la normal si se formeaza un scurt circuit.

La Shine am cantat piesa in premiera. Videoclipul este filmat, dar din cauza proceselor de pregatire a concertelor de lansare din Bucuresti si Chisinau am lasat montajul pe stand by.

Poze Poze pentru articole - Alternosfera

6. La ce sa ne asteptam pe 2 octombrie? Pregatiti niste surprize pentru noi?

Da. Vom avea un concept cu totul nou de scena, la care lucram acum. Vom avea ecrane mari cu LED-uri ce vor difuza materiale video montate special pentru aceste concerte. Mult sunet, show de lumini. Dupa mai multi ani, venim cu un program nou in concerte, ce va include atat piese din Haosoleum, cat si piese consacrate. Cel mai imporant este ca venim cu un material nou, iar conceptul aduce chestii ce nu au mai fost practicate de noi pana acum.

7. Va urma si un turneu pentru promovarea acestui album?

Bineinteles ca pregatim si un turneu de promovare a albumului. Totusi, celor care sunt nerabdatori de a face cunostinta cu noul album, le sugerez sa vina la concertele din Bucuresti si Chisinau.

Pana la concert ascultam noua piesa Alternosfera, 'Din Pacate', ce va fi inclusa pe viitorul album.


Asadar, pe 9 Octombrie ne vedem la Arenele Romane din capitala pentru lansarea Haosoleum. Biletele sunt disponibile online pe www.iabilet.ro. dar si pe www.eventim.ro si www.myticket.ro precum si in retelele aferente.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook