Metalhead Awards - Day One

de Cristi Nedelcu

Metalhead Awards - Day One


Pentru a opta oara Metalhead premiaza cei mai importanti artisti ai muzicii rock si metal. Si pentru ca a devenit un eveniment de traditie, o gala a oscarurilor pentru artistii mai putin comerciali, gala Metalhead Awards s-a desfasurat in decursul a doua zile.

In prima zi, vineri 30 Ianuarie, i-am avut pe scena pe cei de la Up to Eleven, The Kryptonite Sparks, Luna Amara si Alternosfera.

Trebuie sa recunosc faptul ca nu sunt foarte familiarizat cu scena de alternativ, sau cel putin nu sunt familiarizat pe cat ar trebui sa fiu, insa, cu siguranta pot recunoaste calitatea atunci cand vine vorba de o formatie din aceasta sfera.

Up to Eleven au fost simpli invitati la acest eveniment, insa s-au ridicat cu mult peste asteptarile mele. Baietii stiu exact in ce parametrii muzicali se incadreaza si de aceea au ajuns sa aiba un sound bine definit. Mi se par a fi o formatie matura din punct de vedere muzical, care ar trebui urmarita mai de aproape. Eu cu siguranta voi face acest lucru.

Cei de la The Kryptonite Sparks sunt revelatia acestui an sau, fie, a anului trecut, dar cu siguranta vor fi si a anului acesta, pentru ca pana la urma sunt Best Alternative Newcomer. Ii ascultasem cu destul interes pana la gala Metalhead Awards dar nu pot spune ca m-au impresionat extrem de mult. Am crezut ca acest lucru se datora faptului ca nu sunt eu destul de atras de alternativ, asta pana i-am vazut live. Stiti formatiile de alternativ de la noi care au aparut la finalul anilor '90 si inceputul anilor 2000? Ei bine, asa mi-au parut ca suna The Kryptonite Sparks, insa, in acelasi timp, avand un sound propriu. A fost ca o intoarcere in timp, a fost ca si cum as fi redescoperit OCS spre exemplu. Clar m-am convins de un lucru, The Kryptonite Sparks au potential, promit foarte mult si cu siguranta merita atentia fanilor de alternativ. Apropo, mi-am luat si un tricou cu ei!

A urmat Luna Amara, care sincer, a fost dintotdeauna slabiciunea mea din zona muzicala mai putin extrema. I-am vazut live de multe ori, i-am vazut la un moment dat de 3 sau 4 ori intr-o singura luna si de fiecare data mi s-au parut geniali. Luna Amara e genul de formatie pe care daca o asculti o data, o vei recunoaste cu siguranta a doua oara. Pentru ei mi-am lasat balta datoriile de organizator si m-am dus in fata scenei. Pentru a nu stiu cata oara au fost din nou geniali. Fac spectacol, fac muzica, fac tot ceea ce trebuie sa faca membrii unei trupe care are datoria sa demonstreze faptul ca merita sa fie in top. Off the record, au fost optiunea mea numarul 1 la toate categoriile la care au fost nominalizati.

Seara de 30 Ianuarie a fost inchisa de Alternosfera, formatie care a reusit sa se impuna pe scena de alterntiv din Romania destul de rapid, in pofida faptului ca sunt din Chisinau, si au reusit acest lucru acum cativa ani, si iata ca inca reprezinta un etalon al acestui gen muzical. Spre rusinea mea, a fost a doua oara cand i-am vazut live pe cei de la Alternosfera dar pot spune ca am inteles de ce a castigat premiul de Best Alternative Band. Au piese care sunt veritabile 'earworms', au un lirism aparte, stiu sa interactioneze cu publicul, stiu cum sa fie o trupa care sa merite titlul de Best Alternative Band.

Asa a fost prima zi la Metalhead Awards, strict dintr-o perspectiva subiectiva, a cuiva care nu plaseaza alternativul in topul preferintelor.

Pozele de la concertul Alternosfera, Luna Amara, The Kryptonite Sparks si UptoEleven din Club Colectiv pot fi gasite pe METALHEAD accesand linkul de mai jos:

Poze Metalhead Alternative AwardsDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook