Biografie Amon Amarth



Amon Amarth
Amon Amarth este o trupa de death melodic cu teme din mitologia vikingilor, din Suedia fondata in 1990 in Tumba, numita dupa o locatie din Middle-earth de J.R.R. Tolkien. Numele s-ar traduce ca "Muntele Damnarii" din limba Sindarin, una dintre dialectele vorbite de elfi.
Cei cinci muzicieni suedezi sunt cunoscuti pentru melodiile inspirate de mitologia scandinava, cu arii ca "The Arrival of The Fimbul Winter", "Pursuit of Vikings" si "Versus the World". Acest element a aparut initial ca un sub-gen al black-metalului cunoscut ca viking metal la inceputul anilor '90, facut mai popular de trupe ca bathory si Enslaved, desi trupa in sine nu exemplifica soundul specific acestui gen.
Formata sub numele de Scum, si-au schimbat numele in Amon Amarth in 1992 si au lansat un demo, "The Arrival of Fimbul Winter", in 1994, vanzand toate cele 1000 de discuri demo in mai putin de 12 ore. Odata cu lansarea albumului "Once Sent From the Golden Hall" in 1998 popularitatea lor a crescut la nivel international si de atunci le-a adus multe turnee in Statele Unite, trei videoclipuri si aparitii in peste 100 de reviste de muzica metal.
Despre stilul muzical al trupei, vocalul Johan Hegg spune: "Cantam fara-ndoiala death metal. Temele noastre sunt despre vikingi, de aceea se face referire la noi ca la formatie de viking metal, dar eu nu am nicio idee despre ce inseamna propriu-zis acest gen".



Stil: melodic death metal


Componenta:
Fredrik Andersson - tobe
Johan Hegg - voce
Johan Soderberg - chitara
Olavi Mikkonen - chitara
Ted Lundstrom - bass



Discografie:
Thor Arise (Demo, 1992)
The Arrival of the Fimbul Winter (Demo, 1994)
Sorrow Throughout the Nine Worlds MCD (1995)
Once Sent From the Golden Hall (1997)
The Avenger (1999)
The Crusher (2001)
Versus the World (2002)
Fate of Norns (2004)
With Oden on Our Side (2006)

AMON AMARTH
www.amonamarth.com
www.myspace.com/amonamarth


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook