Frozen Dusk in deschidere la Amorphis

de Morrison

Frozen Dusk in deschidere la Amorphis
Formatia romaneasca de metal simfonic Frozen Dusk va canta in deschiderea concertului sustinut de Amorphis si Haggard la Bucuresti, in data de 9 februarie, de la ora 19.00, la Romexpo, Pavilion 18.

"Este o onoare pentru noi sa urcam pe scena in deschiderea acestui eveniment, mai ales ca toti membri Frozen Dusk au o admiratie deosebita atat pentru Amorphis cat si pentru Haggard, iar cu cei din urma avem si multe elemente in comun", spune Adina, vocea exceptionala de la Frozen Dusk.


Formatia Frozen Dusk a fost infiintata in vara anului 2002 de catre Stefan Mustata (compozitor, textier si chitarist) si Adina Bajenica, o voce cu un timbru autentic de mezzo soprana si intensitate speciala. Adina a castigat pe parcursul anilor numeroase premii, printre care locurile unu si doi la cele mai importante concursuri de canto din Romania.

In 2003 trupa a inregistrat primul demo in scopuri promotionale. Acesta a fost urmat de o serie de concerte cu formatii consacrate din Romania, precum Iris sau Vama Veche. Anul urmator, pe langa concertele sustinute in tara, formatia Frozen Dusk a organizat festivalul "Steel Stage" , la care au participat formatii ca Thunderstorm, Graven, Hathor, Vepres sau Kratos.

Prima parte a anului 2005 a reprezentat momentul unei pauze pentru ca membrii trupei sa isi definitiveze studiile in orasul natal Braila. In vara aceluiasi an membrii formatiei s-au mutat in Bucuresti pentru a-si continua studiile la "Universitatea Nationala de Muzica". In martie 2006 Frozen Dusk a inregistrat un demo urmat de numeroase concerte, iar noiembrie 2006 a insemnat definitivarea componentei trupei: bassistul Eugen Diac "Felix" si bateristul Marcel Moldovan s-au alaturat membrilor fondatori. Impreuna cvartetul sustine mai multe concerte in cluburile bucurestene.

De asemenea, prin vocea sa de exceptie ,Adina intra in topul celor mai bune voci feminine din muzica rock, top organizat de Radio3net. In prezent, cei patru membrii Frozen Dusk inregistreaza un nou material ce va figura pe primul lor album.

Despre concertul Amorphis&Haggard

Va reamintim ca ARTMANIA prezinta, in data de 9 februarie 2008, la Romexpo, Pavilionul 18, doua dintre cele mai indragite trupe de pe scena de metal internationala: Amorphis si Haggard.

ARTMANIA a lansat si un site special dedicat evenimentului, care poate fi accesat la www.artmania.ro.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: