An Theos va reprezenta Romania in finala de la Wacken Open Air 2018

de Cristi Nedelcu

An Theos va reprezenta Romania in finala de la Wacken Open Air 2018


Joi, 21 iunie 2018 s-a desfasurat la Sibiu Finala Nationala a concursului 'Wacken Metal Battle' Romania. In urma jurizarii, castigatoarea finalei nationale, si trupa care vor reprezenta tara noastra in finala internationala din Germania, a fost desemnata formatia bucuresteana An Theos.

An Theos este o trupa de epic-folk metal fondata in 2010. Piesele sunt in limba romana si sunt bazate pe traditiile autentice din istoria Romaniei. Playlistul trupei consista dintr-o varietate de piese metal, majoritatea regasindu-se pe cele doua LP-uri lansate de aceasta: 'Semintia Daca' (2016) si 'Spre Cer' (2017). Pana in prezent, trupa a acumulat o experienta vasta, nu doar in arta de a canta live, ci si in organizarea unui spectacol deosebit. Cu peste 100 de concerte sustinute, An Theos este pregatita sa prezinte un show complet: atat energic muzical, cat si spectaculos.

Juriul finalei de la Sibiu a fost compus din:

Heidi Holm – presedinte si fondator King Art Music Management (Suedia), Janne Lundqvist - Promoter Wacken Metal Battle Suedia, Horatiu Dancu - presedinte Transilvania Rock Society, Bela Szemcsuk - Wacken Metal Battle Romania si publicul – care a avut drept de vot si fost considerat un membru al juriului.

In finala internationala a concursului An Theos va concura alaturi de alte 29 de formatii din tari de pe intreg mapamondul. Concertul trupei bucurestene se va desfasura in cadrul celui mai mare festival de metal din lume: Wacken Open Air (Germania), miercuri 1 august in intervalul orar 16,50-17,10 pe scena 'WET Stage'. Pe aceeasi scena – dupa An Theos - este programat un concert al formatiei braziliene Sepultura.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook