Romania din nou pe podium la Wacken

de Cristi Nedelcu

Romania din nou pe podium la Wacken


Formatia bucuresteana An Theos s-a clasat pe locul 3 in finala internationala a concursului Wacken Metal Battle desfasurata in 1 si 2 august in cadrul celui mai mare festival de metal din lume – Wacken Open Air (Gemrania). Este pentru a treia oara cand tara noastra urca pe podium - in cei 9 ani de participare neintrerupta.

Poze Poze pentru articole - An Theos

28 de trupe de pe intreg mapamondul au concurat in cadrul finalei, in fata unui juriu compus din 40 de specialisti din domeniu. in urma jurizarii formatia bucuresteana a obtinut premiul III (3000 euro plus echipamente muzicale).

An Theos este o trupa de epic-folk metal fondata in 2010. Piesele sunt in limba romana si sunt bazate pe traditiile autentice din istoria Romaniei. Playlistul trupei este compus dintr-o varietate de piese metal, majoritatea regasindu-se pe cele doua LP-uri lansate de aceasta: "Semintia Daca" (2016) si "Spre Cer" (2017). Pana in prezent, trupa a acumulat o experienta vasta, nu doar in arta de a canta live, ci si in organizarea unui spectacol deosebit.

Poze Poze pentru articole - An theos2

Romania a mai urcat pe podiumul prestigioasei competitii in 2014 atunci cand formatia baimareana Dirty Shirt a obtinut locul 2 si anul trecut, atunci cand sibienii de la E-an-na s-au clasat tot pe pozitia secunda.

"2019 este anul in care Romania nu va mai participa in concurs - din cauza sistemului de rotatie impus de organizatori, urmand sa revinim in competitie in 2020. insa, pentru a marca cei zece ani de Wacken Metal Battle Romania, anul viitor vom organiza un turneu national cu o parte din trupele care ne-au reprezentat tara in finala din Germania" a declarat Laurentiu Straut, promoter Wacken Metal Battle Romania.

Clasamentul final a fost:

Locul 1: Die for Sorrow (China)

Locul 2: Motanka (Ucraina)

Locul 3: An Theos (ROMANIA)

Locul 4: Xenoblight (Danemarca)

Locul 5: Chugger (Suedia)

Poze Poze pentru articole - An theos2Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook