Anathema confirmati pentru ArtMania

de Morrison

Anathema confirmati pentru ArtMania
Dupa o lunga perioda de asteptari si dupa numeroasele zvonuri si discutii pornite in comunitatile de fani si in presa, Formatia Anathema confirma oficial azi prezenta in cadrul ARTMANIA Festival 2007 la Sibiu. Evenimentul organizat de fundatia ARTMANIA va avea loc intre intre 15-17 iunie in Piata Mare din Sibiu iar dintre participanti mai fac parte My Dying Bride (UK), The Gathering (HOL), Haggard (GER) si Tarot (FIN).
Provenind din Liverpool, un oras cu o traditie muzicala remarcabila (The Beatles, Cilla Black, Melanie Chisholm, etc.) Anathema a demonstrat ca este un grup demn de o asemenea mostenire culturala de exceptie.

ANATHEMA este una din cele mai proeminente trupe din scena doom/gothic si este considerata de lumea intreaga un adevarat fenomen muzical care a asaltat scena metalica din Marea Britanie si care a impus un stil unic, urmat si copiat in timp de multi altii. Povestea acestei trupe incepe acum 17 ani, atunci cand patru prieteni, fratii Daniel, Vincent, Jamie Cavanagh si John Douglas fac rost de cateva instrumente si se hotaresc sa formeze o trupa metal. Imediat este cooptat si Darrren White, pe post de vocalist, pentru simplul motiv ca nu se descurca deloc cu nici un alt instrument.Componenta formatiei ii are pe celebrii muzicieni Vincent Cavanagh (voce, chitara), Daniel Cavanagh (chitara, voce, clape), Les Smith (clape), Jamie Cavanagh (bas) si John Douglas (baterie). Din bogata discografie a trupei amintim : Crestfallen (EP), 1992, Peaceville, They Die (single), 1992, Peaceville, Alternative 4, 1998, Peaceville, A Fine Day to Exit , 2001, Music For Nations, A Vision Of A Dying Embrace (DVD), 2002, Peaceville, A Natural Disaster, 2003, Music For Nations, Were You There? (DVD), 2004, Music For Nations si A Moment In Time DVD, 2006, Metal Mind. Formatia s-a consacrat cu albume precum Serenades (1992), The Silent Enigma (1995), Eternity(1996), Judgement (1999), A Natural Disaster (2003) iar ultimul album al formatiei, Everything, urmeaza a fi lansat in cursul acestui an:
Ce imi place cel mai mult la acest album este personalitatea ce pare sa o aiba. Melodiile exprima perfect ceea ce vrem sa transmitem fanilor nostrii. Unele cantece sunt mai melancolice, altele mai euforice. Insa toate au un lucru in comun. Sunt din inima si sunt frumoase, a declarat Danny Cavanaugh, unul din membrii trupei.


Pentru fanii romani, cel mai important capitol din biografia recenta a trupei nu a fost inca scris deoarece in luna iunie Anathema va incanta iubitorii muzicii rock in cadrul unei manifestari de exceptie.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: