Biografie Anathema



Anathema

Genuri muzicale:
GothicAtmosphericDeathDoom

Trupe similare:
Sepultura  Nightwish  Tarja Turunen  Evanescence  Epica  In Flames  Children Of Bodom

In timp ce Paradise Lost si My Dying Bride au primit mai multa atentie din partea fanilor metalului underground, englezii din Liverpool de la Anathema au fost la fel de importanti in realizarea unei noi tehnici in doom metal, uneori fiind categorisiti ca doom/death. Formatia a trecut de la ceva mai agresiv, cu voce death metal, la un gothic atmosferic.
Anathema

Fratii Vincent si Danny Cavanagh au format Anathema in 1990 cu vocalul Darren White, bassistul Duncan Patterson si tobarul John Douglas, initial trupa purtand numele Pagan Angel. Ca Anathema, formatia a inregistrat primul demo, "An Iliad of Woes", inspirat de Black Sabbath si Paradise Lost. Schimbarile de line-up au influentat mult modificarile sound-ului Anathema, pana la un rock atmosferic cu influente alternative.
Ajunsi la cel de-al optulea album, care va fi lansat anul acesta, Anathema au realizat ceea ce si-au propus, devenind una din cele mai infuente trupe din scena metal mondiala, pastrand un numar mare de fani si castigand noi adepti cu fiecare material lansat. Publicul roman va avea ocazia sa ii vada live pe Anathema pe data de 15 iunie, in cadrul festivalului Artmania 2007.

Stil: Death/Doom Metal/Atmospheric

Componenta:
Vincent Cavanagh - voce, chitara     
Jamie Cavanagh - bass     
John Douglas - tobe     
Les Smith - clape     
Daniel "Danny" Cavanagh - chitara, voce

Discografie:
The Crestfallen [EP] (1992)    
Serenades (1993)    
Pentecost III [EP] (1995)    
The Silent Enigma (1995)     
Eternity (1996)    
Alternative 4 (1998)    
Judgement (1999)    
A Fine Day To Exit (2001)    
A Vision Of A Dying Embrace [DVD] (2002)    
A Natural Disaster (2003)    
Were You There? [DVD] (2004)    
A Moment In Time [DVD] (2006)
Everything (2007)
ANATHEMA
www.anathema.ws
www.myspace.com/anathema


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook