Biografie Ancient RitesAncient Rites

Genuri muzicale:
BlackFolk metalViking

Trupe similare:
Bucovina  Negura Bunget  Venom  Cradle of Filth  Dimmu Borgir  Behemoth  Immortal

Ancient Rites este o trupa belgiana de black metal, formata in 1988. Intital, componenta era formata din chitaristii Johan si Phillip, tobarul Stefan si Gunther Theys, basistul si vocalul trupei. In 1990 a fost lansat demo-ul Dark Ritual, insa la scurt timp Phillip a decedat intr-un accident de masina. Ulteriro, Stefan s-a sinucis. In ciuda acestui episod, membrii formatiei au decis sa continue activitatea muzicala.
Johan si Phillip au parasit Ancient Rites, iar in locul lor au venit Pascal si Bart. Noua componenta a lansat EP-ul Evil Prevails. Pascal a fost concediat datorita lipsei de dedocatie, asa ca trupa a devenit un trio. In 1996, dupa lansarea lui Blasfemia Eternal, Bart a parasit trupa. Ulterior, diversi membrii din alte tari au sarit in ajutorul Ancient Rites, astfel incat componenta trupei a devenit una internationala.
In 2003, Ancient Rites au filmat DVD-ul And The Hordes Stood As One. In timpul turneului, trupa l-a concediat pe chitaristul Jan Yrlund, dupa care l-au adus inapoi pe Bart. In decembrie 2004, fostii membri Domingo Smets si Raf Jansen s-au intors in componenta formatiei.
Ancient Rites au cantat alaturi de Deicide, Motorhead, Judas Priest, Cradle of FIlth, Metallica sau Slayer.

Stil: black metal/folk metal

Componenta:
Erik Sprooten - chitara
Bart Vandereycken - chitara
Domingo Smets - bas/voce
Davy Wouters - clape
Gunther Theys - voce

Discografie:
Evil Prevails (1992)
The Diabolic Serenades (1994)
Blasfemia Eternal (1996)
Fatherland (1998)
The First Decade (1999)
Dim Carcosa (2001)
And The Hordes Stood As One (2003)
Rubicon (2006)
ANCIENT RITES
www.ancientrites.be
www.myspace.com/ancienthordes