Biografie AnthraxAnthrax

Genuri muzicale:
ThrashGroove metalSpeed

Trupe similare:
Sepultura  Metallica  Slipknot  Slayer  Pantera  Iris  Megadeth

Anthrax este o trupa americana de thrash metal, ce activeaza inca din 1981. Este una din cele mai populare formatii de metal din anii 80 si sunt recunoscuti pentru influentele rap si hardcore. In decursul carierei, Anthrax a vandut peste 10 milioane de albume si au fost inclusi in The 4 Riders of Trash Metal, alaturi de Metallica, Megadeth si Slayer.
Anthrax a fost formata in 1981, de catre Scott Ian si Danny Liker. Numele l-au gasit intr-o carte de biologie. Vocalul John Conely s-a alaturat odata cu aparitia tobarului Dave Weiss si a basistului Kenny. Primul disc, Fistful of Metal, a fost lansat la inceputul lui 1984, fiind urmat de un turneu in SUA.
Frank Bello a devenit noul basist al trupei. Au urmat cateva concerte, cu un playlist ce se concentra in special asupra unor piese punk. John Belladonna s-a alaturat componentei, ulterior inregistrand EP-ul Armed And Dangerous. La finele anilor 80, trupa a expermimentat cu diverse genuri, in contrast cu trupe precum Slayer sau Metallica.
In 1984, MTV a sustinut un concurs in care trupa putea sa ii distruga casa castigatorului. In 1990, Anthrax a lansat Persistence of Time, un disc mult mai bine primit decat precedentul, State of Euphoria. In 1987, trupa a colaborat cu trupa de rap U.T.F.O., pentru albumul Lethal. In 1991, a urmat una din cele mai faimoase colaborari din istorie si anume cea cu Public Enemy, pentru piesa Bring the Noise.
In 1992, Joey Belladonna a parasit trupa. In locul lui a fost adus John Bush. Anthrax a parasit Island Records in favoarea celor de la Elektra Records, unde au lansat Sound of White Noise. In 1995 a urmat Stomp 442, album pentru care Elektra a refuzat o campanie de promovare intensa. Ulterior, Dan Spitz a parasit trupa.
Anthrax a semnat in 1998 cu Ignition Records, sub egida careia a lansat Volume 8: The Threat is Real. In timpul atacurilor cu antrax din 2001, trupa a fost nevoita sa posteze informatii pe site-ul principal, datorita adresei www.anthrax.ro.
In 2002, chitaristul Rob Caggiano s-a alaturat trupei, pentru a inregistra We've Come for You All, lansat de Sanctuary Records. In 2004 a fost lansat The Greater of Two Evils. Dupa album, Frank Bello a anuntat ca paraseste trupa, pentru a se alatura celor de la Helmet.
In 2005, Anthrax a revenit la formula Scott Ian, Charlie Benante, Dan Spitz, Joey Belladonna si Frank Bello.

Stil: heavy metal/speed metal/thrash metal


Componenta:
Scott Ian - chitara
Charlie Benane - 1983
Frank Bello - bas
Dan Spitz - chitara

Discografie:
Fistful of Metal (1984)
Spreading the Disease (1985)
Among the Living (1987)
State of Euphoria (1988)
Persistence of Tie (1990)
Sound of White Noise (1993)
Volume 8: The Threat Is Real (1998)
We've Come for You All (2003)
ANTHRAX
www.anthrax.com
www.myspace.com/anthrax