Cronica Antimatter la Bucuresti: Etern melancolic

de Morrison

Cronica Antimatter la Bucuresti: Etern      melancolic
Paralel cu esecul inevitabil al Stelei, la Becker Brau avea loc inca un eveniment marca Artmania, de fapt un produs al 'brandului' Anathema. Duncan Patterson si Mick Moss aveau sa cante un set de aproximativ 90 de minute, compus din piese Antimatter, Ion si asa cum era de asteptat, Anathema.

Si cum Becker Brau dispune de o acustica excelenta, se anunta un eveniment ceva mai special. Eveniment special a si fost pentru ca in afara unui public exemplar, atat Duncan cat si Mick au oferit un show plin de culoare si emotii.Foarte relaxati si prietenosi, cei doi muzicieni au dat de inteles ca schimbarea petrecuta in Antimatter nu are legatura cu un presupus conflict personal, de altfel fiecare a adus ceva special in acest concert. O chitara si o mandolina, suficiente pentru a transmite o stare aproape identica ca si cea de pe albume, insa intr-o alta maniera. Ca voce, Mick Moss a fost absolut extraordinar, un timbru extrem de puternic cu o foarte echilibrata trecere din pasajele melancolice in acel registru inalt.

Un Duncan oarecum retras, etern preocupat de cantitatea insuficienta de alcool insa totusi un om plin de pasiune, dovada experientele din trecut legate de Romania. De piese Ion nu pot sa ma pronunt, n-am ascultat suficient de mult pentru a le recunoaste, insa cert este ca dupa setlist-ul Antimatter am avut un sentiment de deja-vu, caci Moss si Duncan au terminat concertul in aceeasi maniera ca si cei de la Anathema: Eleanor Rigby.Per total a fost un eveniment ceva mai reusit decat concertul Anathema unplugged, o atmosfera mai potrivita precum si un public care a aplaudat calm, fara a urla 'Sleepless' la finalul fiecarei piese (cum a fost cazul la Anathema).

Gisaz

Galerie foto Antimatter la Bucuresti


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook