Biografie ApocalypticaApocalyptica

Genuri muzicale:
GothicSymphonic

Trupe similare:
Nightwish  Evanescence  Tarja Turunen  Epica  HIM  Within Temptation  Dimmu Borgir

Apocalyptica este o formatie finlandeza alcatuita din trei violoncelisti, in trecut patru, din 2005 alaturandu-li-se si un baterist. Stilul lor poate fi caracterizat ca muzica heavy metal cantata la violoncel, desi ei canta si muzica clasica, fiind fosti studenti la Sibelius Academy din Helsinki.
Primul lor album, "Plays Metallica by Four Cellos" contine numai coveruri Metallica. Pentru cel de-al doilea album "Inquisition Symphony", au adaugat coveruri Faith No More, Sepultura si Pantera, de asemenea si trei piese originale.
La cel de-al patrulea album "Reflections", formatia si-a dezvoltat stilul, adaugand tobe si un sound mai electronic, in locul stilului acustic de pe Inquisition Symphony si Cult.
   
In 1999, Antero Manninen a parasit trupa, fiind inlocuit de Perttu Kivilaakso. Max Lilja pleaca in 2002, lasand Apocalyptica cu doar 3 membri. Dave Lombardo a facut tobele pentru cinci track-uri de pe "Reflections" si pentru o piesa de pe "Apocalyptica". Lombardo nu a putut merge in turneu cu grupul de la inceput asa ca Mikko Siren l-a inlocuit devenind apoi oficial cel de-al patrulea membru al trupei.
In timpul concertelor Antero Manninen inca mai canta cu trupa, ca al patrulea violoncel.
Pana in prezent trupa a vandut doua milioane de albume, a cantat in peste 30 de tari, si au avut turnee cu Rammstein si Metallica, la care au cantat in deschidere.
In primavara anului 2007, Apocalyptica au anuntat ca lucreaza la un nou album, care va aparea in primavara lui 2008.


Stil: symphonic heavy metal

Componenta:
Eicca Toppinen violoncel
Paavo Lotj0nen violoncel
Perttu Kivilaakso violoncel
Mikko Siren tobe


Discografie:
Plays Metallica by Four Cellos (1996)
Inquisition Symphony (1998)
Cult (2000)
Best of Apocalyptica (2002)
Reflections (2003)
Apocalyptica (2005)
Amplified - A Decade of Reinventing the Cello (2006)
Worlds Collide (2007)
APOCALYPTICA
www.apocalyptica.com
www.myspace.com/apocalyptica