Apocalyptica - Stormy Wagner videoclip


Stormy Wagner, noul videoclip semnat de grupul finlandez Apocalyptica, poate fi urmarit mai jos.

Piesa este inclusa si pe albumul live Wagner Reloaded - Live In Leipzig (BMG), inregistrat alaturi de Orchestra Simfonica din Leipzig.

22 mai, 2013 a marcat aniversarea a 200 de ani de la nasterea lui Richard Wagner. Coregraful si dansatorul Gregor Seyffert (cel mai bun dansator din lume, castigator a premiului German dance award) a pus in scena un spectacol eveniment, o combinatie intre dans, teatru, audiovizual si un concert live ce ofera o experienta totala a muzicii lui Wagner.

Obiectivul lui Seyffert a fost de a oferi publicului muzica rock contemporana alaturi de compozitiile lui Wagner, un echivalent ce putea fi pus in scena doar de Apocalyptica.

Astfel a luat nastere un univers magic cu figuri mitice si lumi acustice, toate acestea create cu ajutorul tehnologiei moderne.

"Misiunea noastra era sa il omagiem pe Wagner, asa ca am preluat elemente din viata sa si folosind muzica lui, le-am reinterpretat. A fost ca si cum am compune coloana sonora a unui film", a declarat Eicca Toppinen, "aveam o lista de teme si trebuia sa luam in considerare durata scenelor si sa compunem muzica, gandindu-ne cum ar interpreta Apocalyptica pe scena alaturi de o orchestra simfonica, de un cor si de alti o suta de dansatori."