Biografie Arch Enemy



Arch Enemy

Genuri muzicale:
DeathMelodicThrash

Trupe similare:
Metallica  Sepultura  Nightwish  Slayer  Tarja Turunen  Pantera  Megadeth

Arch Enemy este o trupa de death metal melodic din Suedia, formata in 1995 de catre fostul chitarist al trupei Carcass, Michael Amott. Formatia a lansat sase albume de studio, un album live si doua EP-uri. Initial avandu-l ca vocal pe Michael Amott, trupa a cooptat-o ca solista pe Angela Gossow in 2001.
Albumul de debut intitulat "Black Earth" apare in 1996 la Wrong Again Records. Single-ul "Bury Me an Angel" este difuzat de catre MTV.
Dupa aparitia acestui album, Arch Enemy semneaza un contract cu Century Media, unde in 1998 apare "Stigmata". Albumul le aduce popularitate atat in Europa cat si in Statele Unite.
In 1999, apare "Burning Bridges", un album ceva mai melodic fata de primele doua.
in 2001, Johan Liiva este concediat din pozitia de solist si Arch Enemy o coopteaza pe Angela Gossow, alaturi de care trupa inregistreaza "Wages of Sin", ce apare in acelasi an. In decembrie 2001, Arch Enemy concerteaza in Japonia alaturi de Slayer si Motorhead.
Albumul "Anthems of Rebellion" apare in 2003, urmat de EP-ul "Dead Eyes See No Future", pe care apar piese live, impreuna cu cateva coveruri Manowar, Megadeth si Carcass.
"Doomsday Machine" este lansat in 2005. De la inceputul anului 2007, Arch Enemy lucreaza la un nou album, intitulat "Rise of the Tyrant", care va iesi in septembrie 2007.

Stil: melodic death metal

Componenta:
Angela Gossow - voce
Michael Amott - chitara
Christopher Amott - chitara, voce
Sharlee D'Angelo - bass
Daniel Erlandsson - tobe

Discografie:
Black Earth (1996)
Stigmata (1998)    
Burning Bridges (1998)    
Burning Japan Live (1999)
Wages of Sin (2001)
Burning Angel (EP) (2002)
Anthems of Rebellion (2003)
Dead Eyes See No Future (EP) (2004)
Doomsday Machine (2005)
Rise of the Tyrant (2007)
ARCH ENEMY
www.archenemy.net
www.myspace.com/archenemy


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook