Architects scot un nou album si au lansat un videoclip nou

de Cristi Nedelcu

Architects scot un nou album si au lansat un videoclip nou


Dupa ce au lansat For Those That Wish to Exist anul trecut, veteranii metalcore din Marea Britanie- Architects- s-au intors cu un alt nou album, The Classic Symptoms of a Broken Spirit si tocmai au lansat un videoclip pentru „tear gas”, primul single. Un turneu nord-american este, de asemenea, programat pentru inceputul lunii septembrie.

Este destul de rar in zilele noastre sa vezi o formatie de metalcore care lanseaza albume in ani consecutivi, insa Architects s-a apucat rapid de treaba pentru a scoate o continuare a lansarii de succes realizata anul trecut, care i-a facut pe artisti sa ajunga pe locul 1 in Marea Britanie.

The Classic Symptoms of a Broken Spirit a fost produs de bateristul Dan Searle si chitaristul Josh Middleton cu ajutor pe partea de productie de la vocalistul Sam Carter la Deacon's Vibe Studios si la sediul lor, Electric Studios, din Brighton. Dupa ce a facut in mare parte For Those That Wish to Exist de la distanta, Searle a descris grupul ca fiind „free, playful and spontaneous”, acum ca au putut sa inregistreze impreuna in aceeasi incapere din nou.

„This one feels more live, more exciting and more fun – it has that energy. We wanted it to be a lot more industrial and electronic”, a spus Carter despre viitorul album, care va fi lansat pe 21 octombrie la Epitaph Records.

In ceea ce priveste „tear gas”, single-ul principal, Architects folosesc un riff industrial rigid si puternic, cu accente djent si o atmosfera electronica scarry, inainte ca piesa sa se elibereze si vocea clean al lui Carter sa fie asezata peste versuri. Piesa are momente explozive, energice, care vin in cele din urma cu un refren cathartic inainte de a cobori inapoi intr-o atmosfera mohorata, urmand ca aceste momente sa devina adevarate rollercoastere pe parcursul melodiei.

Urmariti videoclipul pentru „tear gas” mai jos si admirati aceasta opera de arta!
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: