Arcturus, Borknagar si Witchery confirmati la festivalul Inferno 2012

de H_E_L H_E_L

Arcturus, Borknagar si Witchery confirmati la festivalul Inferno 2012


Trei dintre trupele ce nu au putut lua parte la editia din 2011 a festivalului Inferno sunt gata pentru a sarbatori pastele negru al anului viitor:

BORKNAGAR:

Fiti gata pentru o doza de black folk metal cu tenta progresiva odata cu revenirea celor de la Borknagar pe scena Inferno 2012! Trupa s-a format in Bergen, in 1995, si este cunoscuta in intreaga lume pentru black metal-ul melodic caracteristic. Borknagar au lansat anul trecut cel de-al optulea album, Universal, iar lineup-ul va fi completat de catre vocalistul lor original, ICS Vortex! Trupa s-a intors la origini spre un sound si o energie primitive dar in acelasi timp extrem de provocatoare!

ARCTURUS:

Inca o trupa legendara revine: maestrii black metal-ului avantgardist se alatura lineup-ului Inferno 2012! In 1987, legende ca Hellhammer, Samoth si Garm au infiintat o trupa black metal pe nume Mortem. Formatia si-a schimbat numele in Arcturus si, in 1996, a lansat albumul de debut, Aspera Hiems Symfonia, evoluand ca trupa de black metal simfonic, experimental. Dupa patru albume lansate, membrii formatiei au luat-o pe cai separate, in 2007. In 2012, Arcturus se intorc si vor lovi scena Inferno in plina forta!

WITCHERY:

In 1997, WITCHERY s-au ridicat din cenusa Satanic Slaughter pentru a da lumii speed metal suedez adevarat! Thrash tehnic pe bune, presarat cu un simt negru al umorului, Witchery sunt cunoscuti nu doar pentru sound-ul lor, ci si pentru versurile continand teme morbide, cum ar: fi executii, crime, necrofilie si inviere din morti. Un fenomen cult cu un Ben Wrangler propriu, aceasta trupa va trezi mortii la Inferno 2012!

Festivalul va avea loc intre 4-7 aprilie 2012 in Oslo, Norvegia in complexul Rockefeller/John Dee si alte locatii secundare.

Bilete si informatii detaliate sunt disponibile pe site-ul festivalului: www.infernofestival.netDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: