Biografie Arcturus



Arcturus
Arcturus este o trupa de avantgarde metal formata in Norvegia in anul 1987 cu numele de Mortem. In 1990, trupa isi schimba numele in Arcturus (insemnand Paznic al Ursilor), dupa numele astrului magic.
Formatia a lansat patru albume full-length, toate incadrandu-se in genul avant garde si foarte teatrale in esenta. Arcturus au experimentat, imprumutand influente din foarte multe genuri (black metal, muzica clasica, pop, electronica, metal, trip-hop) dar radacinile trupei raman in stilul metal.
Cel mai de succes album al trupei este considerat cel din 1997 intitulat "La Masquerade Infernale".
In aprilie 2007, Arcturus au anuntat ca formatia se desfiinteaza, urmand ca fiecare membru sa se ocupe de proiectele in care era deja implicat. Anuntul a venit ca o confirmare a unor zvonuri deja existente, intarite de solistul trupei, care in ultimul concert din turneul australian din 2007 anuntase publicul ca aceea a fost ultima aparitie live din istoria trupei Arcturus.

Stil: avantgarde metal, black metal

Componenta:
Final Line-uSteinar Sverd Johnsen - clape
Jan Axel "Hellhammer" Blomberg - baterie
Knut Magne Valle - chitara
Hugh "Skoll" Mingay - bass
Tore Moren - chitara
ICS Vortex (Simen Hestnas) - voce

Discografie:
Aspera Hiems Symfonia (1995)
La Masquerade Infernale (1997)
Disguised Masters (1999)
The Sham Mirrors (2002)
Sideshow Symphonies (2005)
ARCTURUS
www.arcturus.no
www.myspace.com/arcturusnorway


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook