Kruna Pratar: Arcturus - povestea din spatele povestii (video)

de Chaos Lore

Kruna Pratar: Arcturus - povestea din spatele povestii (video)


Sambata, 5 mai, la Centrul Cultural Reduta din Brasov a avut loc Kruna Pratar: Arcturus. Mai jos gasiti un fragment din relatarea venirii in tara a membrilor trupei si din pregatirile pentru eveniment, o adevarata poveste. Mai jos jasiti si o filmare de 1:38 ore de la eveniment.

Intreaga poveste o gasiti pe Kogaionon.

Seara ma suna Leo sa-mi comunice ca a aflat ca sala Reduta a fost deja inchiriata in seara de 5 mai pentru un alt eveniment, ca a fost o neintelegere in programari si cineva a taiat evenimentul meu in favoarea unei intalniri religioase, care avea de sustinut un concert acolo! De la 7 seara!

Deja eram sah-mat! In seara aia am albit mult si doar alcoolul m-a ajutat sa nu vad clar acest lucru, heh… Ce naiba fac, cum rezolv sa fie functional, cum informez trupa ca nu am sala inchiriata conform datelor comunicate, mai ales ca muzicienii sunt super scrupulosi si insistenti pentru detaliile de sunet si timp… Mai mult, Simen nu ajunge mai repede de ora 19.00… Minunat!

Anulez evenimentul? Il mut in Bucuresti? Cam asa am tinut-o vreo 2 zile… si urma in acel weekend KRUNA Marta, aveam si acolo deja stres cu organizarea…

In cele din urma, se gaseste compromisul perfect, caracteristic romanilor, de altfel: "Las' ca ne intelegem noi, o scoatem cumva la capat, sa fie bine pentru toata lumea"… urasc meteahna asta putrezita si plina de autosuficienta crasa! Si se gaseste solutia: Cica adunarea religioasa va avea loc de la 5 la 7 seara, asa ca avem timp berechet dupa pentru Metalisti… [...]

Ma plimbam prin multime si zaream foarte putine persoane cunoscute, foarte putine din cele ce vin, de regula, la evenimentele DonisArt… era clar ca publicul era format, in mare parte, din suflete care veneau la un concert, nu la un eveniment cu o aroma proprie, suflete venite doar sa-si vada trupa favorita… iar eu ma chinuiam sa fiu atent la detalii, sa explic prin fapte ca showul este important insa nu e vorba de Arcturus ci de KRUNA Pratar… ma rog, detalii poate fara sens dar pline de motivatie pentru mine, mai ales cand tot timpul mi-am dorit sa fac si altceva decat ceea ce exista, tocmai pentru a-mi gasi rostul in ceea ce visam in urma cu multi ani.

Asadar, convins de faptul ca e lume noua, mi-am spus ca e bine si asa, caci poate unii din ei vor veni si la DBE 4, daca le place organizarea si atmosfera creata in jurul concertului... ca e pacat sa te limitezi in a vedea doar ceea ce iti place, sa refuzi sa deschizi o geana, chiar si din cand in cand, spre experiente noi, fara prea multa faima sau mediatizare… dar care ar putea fi experiente reusite… sau nu!

Ma rog, eu cu ale mele obsesii… Nici bine nu am stins luminile din sala si am pus proiectiile, ca lumea a inceput sa aplaude, sa ovationeze… cand au intrat norvegienii pe scena, aproape toata sala era in picioare! Pot spune ca totul devenise din cale afara de emotionant, trupa fiind coplesita pe loc de primirea avuta! Si sunt muzicieni care au cantat pe la sute de festivaluri, in fata a zeci, chiar sute de mii de oameni! Se vedea pe fata lor cat sunt de bucurosi ca sunt pe scena si cat de fericiti sunt pentru publicul ce-i adulau! Mai putin fata lui Hellhammer, ascunsa de o masca rece si misterioasa!

Nu mi-am propus sa descriu acum piesele cantate pentru ca inregistrarea video descrie cel mai bine cum a fost acolo. Si astfel veti recunoaste cele 14 secvente, un setlist deja standard pana acum de le reinfiintarea trupei. Poate asta a fost o mare dezamagire a mea, caci mi-ar fi placut sa am un element in premiera la Brasov, poate piesa "Fall Of Man"… n-a fost sa fie, aia e… glumeam cu muzicienii dupa si le spuneam cat de bine a fost ca au venit pentru prima data in Romania dar eu nu vad vreun motiv sa-i mai aduc, daca vor canta aceleasi piese sau nu vor concepe piese noi… Si Sverd mi-a pus de pe telefonul lui o noua piesa, de fapt un demo instrumental, neterminat, care suna al naibii de saltimbanc! Deci exista un viitor, cel putin teoretic!

Revenind la atmosfera din sala, totul a fost pe cat de exploziv, pe atat de intim! Am vazut chipuri fericite, persoane care-si zambeau, chiar daca nu se cunoasteau, care-si vorbeau doar printr-un body language improvizat pe loc, persoane care cantau impreuna cu Vortex, chiar un tip din fata stia toate versurile de la fiecare piesa, lucru vazut si apreciat de solist! Cum naiba sa explic eu aici bucuria lucrului frumos intamplat, respirat si savurat acolo? Sunt convins ca toti cei prezenti in seara de 5 mai pastreaza vie o amintire frumoasa, despre ceva unic! Si sunt foarte mandru ca si eu am fost printre ei!
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: