Days Of Confusion - Seeds (recomandare)

de Alex Warheart

Days Of Confusion - Seeds (recomandare)


Sunt confuz...Multi spuneau ca muzica metal produsa in Romania nu mai are sanse, ca a ajuns la apogeu, asa ca zilele trecute m-am gandit sa pun mana pe inca un disc inregistrat de o formatie romaneasca relativ recent.


Am ajuns la concluzia ca pentru a ma convinge de cele spuse, trebuie sa ascult discul unei formatii tinere, bineinteles, din Romania. Primul nume care mi-a venit in minte a fost Days Of Confusion (ex-Aria), care a avut de altfel, un an plin de realizari, acestea fiind sesizabile pe orice plan.


Cea mai mare realizare din acest an a formatiei (pe langa reusitele concerte alaturi de Arch Enemy si Accept) este, cu siguranta, EP-ul "Seeds" - complet, rapid si tehnic -.


Daca mai sus am reusit sa gasesc cele mai bune trei cuvinte pentru a descrie materialul de debut al formatiei, acum voi incerca sa expun noi idei si pareri despre acesta.


Inainte de toate, tin sa mentionez ca, un album compus de asemenea muzicieni cu experienta, nu putea decat sa incante prin multitudinea de idei complexe puse cap la cap intr-o maniera unica. Days Of Confusion nu sunt o exceptie iar asta este sesizabil. Spun sesizabil, deoarece bucurestenii nu au evitat sa-si expuna adevaratele viziuni, elaborand cele mai de pret idei si aspecte. Cred ca in acest fel, au conturat si primele linii spre succes inca din perioada de debut.


Oricum ar fi, EP-ul va atrage atentia fiecarui ascultator in parte inca de la prima piesa, "Grace", datorita elementelor tehnice si melodice pe care aceasta le cuprinde. Este de mentionat si faptul ca materialul devine din ce in ce mai placut de la o compozitie la alta, existand alternante in sound-ul cu care am fost obisnuiti in prealabil. Astfel, deloc monoton si usor de priceput, "Seeds", va ajunge in scurt timp in topul preferintelor ascultatorilor de muzica buna.Privind asupra primei piese Days Of Confusion lansate, "Meta" ar putea fi descrisa drept compozitia cu cel mai placut vibe, pe cand "Seeds", piesa care de altfel da si titlul EP-ului, drept cea cu un sound misterios si heavy.


Cea de-a doua parte a albumului reuseste sa finiseze aspectele si atmosfera primei parti, contribuind cu inspiratie transpusa in vaste idei muzicale. Piese precum "Journey", "Faceless" si "Walking In The Dark" va vor atrage fara indoiala atentia si cel mai probabil se vor regasi in playlist-ul vostru zilnic, alaturi de cele amintite pana acum.


In ceea ce priveste versurile, subiectul principal ar fi nevoia de schimbare care implica uitarea adevaratei identitati. Ca subiect secundar, ar putea fi trecuta in revista influenta si puterea cu care anumite persoane ne manipuleaza viata.


Daca ar fi sa vorbim de productie, aceasta este una pe masura, sporind considerabil calitatea pieselor incluse pe material.


Acum tind sa cred ca si obiectivele celor de la Days Of Confusion pentru 2013 au crescut, de aceasta data direct proportional cu asteptarile actualilor cat si viitorilor ascultatori. In opinia mea, ca multe noi nume aparute in acest nou val al metalului, formatia Days Of Confusion are sanse sa ajunga o trupa etalon, de un real succes.


...Si dupa toate cele scrise, a venit timpul sa ne delectam cu cateva mostre, disponibile mai jos.Iar acum, daca v-a placut, cumparati EP-ul, mergeti la concerte si sustineti muzica buna!


Apropo, timpul in care au plantat semintele bucurestenii pare a fi favorabil, dar locul? Oricum ar fi, asteptam recolta!


PS: "Recolta" e pe 19 decembrie, in Club Mojo din Bucuresti. Detalii aici.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: