10 trupe indie in 2010

de Chaos Lore

10 trupe indie in 2010

Acest an a adus multe trupe in vizorul public, in special in Marea Britanie. Festivalurile muzicale de tipul Glastonbury, V Festival, T In The Park, Electric Picnic, Warehouse Festival sau Reading And Leeds sunt cateva dintre acestea.

Unele dintre aceste trupe s-au format cu ceva timp in urma, insa nu au inregistrat un succes vizibil decat recent, promovandu-se prin concertele sustinute la aceste festivaluri.

Ulterior efectul s-a vazut prin cresterea vanzarilor pentru albumele noilor veniti pe piata muzicala sau in atentia publicului.

Am sarit insa peste trupe bune, dar care au inceput sa urce pe scara succesului in 2008-2009 sau chiar mai devreme - am ocolit We Are Scientists, Mystery Jets, Modest Mouse, Handsome Furs sau The Postal Service (daca aveti vreodata timp, ascultati-i).


10. Nevershoutnever

Este un baiat american de 19 ani care apare foarte des in stirile muzicale ale publicatiilor britanice, numele sau aparand pe afisul mai multor festivaluri din 2010. Abordeaza indie rock si indie pop, avand doua albume la activ. Majoritatea pieselor sale sunt acustice.

9. LCD Soundsystem

LCD Soundsystem este o trupa americana de dance-punk (dar si experimental rock si alte influente) ce activeaza inca din 2001, insa abia recent a ajuns mai populara. Albumul din 2010, "This Is Happening", a ajuns in Billboard Top 10. "Drunk Girls" si "I Can Change" sunt printre cele mai iubite piese, care atrag sute de fani la concerte.

8. Vampire WeekendCele mai cunoscute piese ale acestei trupe sunt "A-Punk" si "Oxford Comma", ce apartin primului album, ce poarta numele trupei. Vampire Weekend sunt americani si abordeaza indie rock si indie pop, dar si baroque pop. La festivaluri este pe lista favoritelor participantilor.

7. Best Coast

Best Coast au un sound cu adevarat indie, abordand si garage pop. Bethany Cosentino si Bobb Bruno sunt americani si au scos primul album in 2010. Cosentino a fost invitata in 2010 alaturi de Rostam Batmanji de la Vampire Weekend si Kid Kudi sa colaboreze pentru o piesa promovata de brandul Converse.

6. Get Cape. Wear Cape. Fly

Un nume nou pe piata muzicala, trupa este compusa din muzicieni englezi si are la activ trei albume, ultimul dintre ele nu s-a lansat inca. Ultimul single promovat este "Collapsing Cities feat. Shy FX".

5. Mumford And SonsUn folk rock / indie rock care trece de barierele muzicale - cei patru englezi transmit multa emotie si au un succes impresionant atunci cand vine vorba de numarul fanilor veniti sa ii vada live. Ce este special la ei este introducerea banjo-ului. Au un singur album, aparut in 2009, "Sigh No More". O trupa pentru urechi mai sensibile.

4. Brandon Flowers


500.000 rock & metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD

Nu spun ca nu ar fi foarte cunoscut ca solist al trupei Killers, insa solistul american Brandon Flowers a lansat in acest an primul album solo, "Flamingo". Prima piese promovata, "Crossfire", tine locul intai in clasamentele britanice de ceva vreme.

3. One Night OnlyAceasta trupa de indie pop si alternative a aparut inca din 2003. Englezii au aparut in vizorul public insa recent, cu cel de-al doilea album (2010), ce poarta numele trupei. "Say You Don't Want It" a fost primita de critici foarte bine.

2. Foals

Tot englezi de natura, Foals sunt activi din 2005, abordand indie rock si alternative intr-un mod foarte original. Au pana acum doua albume, iar toate single-urile lor au ajuns extrem de cunoscute printre amatorii de gen. De pe noul album, "Spanish Sahara" a fost primul single.

1. Two Door Cinema ClubIrlandezi de acesta data, Two Door Cinema Club abordeaza electropop si indie rock, aducand un sound nou. Desi activa din 2007, trupa s-a remarcat abia recent. Au sustinut concerte masive in cadrul mai multor festivaluri, desi detin un singur album, "Tourist History" (2010) si un EP. Un real succes (varianta videoclipului este una live pentru a nu disparea de pe net ulterior, insa nu se aude la caliatea care trebuie, asa ca va invit sa ascultati tot albumul pe net).

Sursa: Wikipedia.comDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook