2013: Se intampla ceva...

de Buvnitz

2013: Se intampla ceva...


Nu mai scriu pentru ca n-am ce...nu mai scriu pentru ca aceeasi 30 de oameni interesati ii pot vedea si la o bere departe de tastatura. Nu mai scriu pentru ca publicul vrea sa citeasca topuri cu rock si sex. Nu mai scriu pentru ca rareori gasesc motiv sa o mai fac.

La inceput de 2013, gasesc un motiv suficient de bun...se schimba ceva.

Valerinne si Enviornments pregatesc un turneu DIY, Breathelast si-au aranjat deja un turneu foarte frumos prin Romania si cateva locatii prin Europa de Est, Alternosfera au anuntat si ei un turneu, Coma, IPR si Altar se pregatesc si ei de un mini-turneu, Trooper pregatesc un nou turneu, Byron au turneu..iar acestea sunt doar vestile confirmate. Din ce stiu urmeaza alte turnee plus multe albume..

Nu stiu cand am vorbit ultima oara de atatea concerte. Ramane de vazut daca si publicului ii pasa...cred ca unii au ajuns deja la o concluzie colectiva pe care n-am de gand sa o dezvolt aici..dar cred ca in acest moment se canta cu pasiune mai mult decat niciodata. Sper ca nu vorbesc prostii cand spun ca pentru unii aceasta experienta de a urca pe scena pret de o ora este una din putinele escapade dintr-o lume si tara care devine din ce in ce mai tampita, din toate punctele de vedere. Frumos ar fi ca si publicul sa ajunga in acest colectiv. Sa vedem ce s-a schimbat la acest capitol in anul de gratie 2013.

Apropo de public, am reusit sa calc pentru prima data la un concert in Private Hell unde am ramas placut surprins de numarul mare de copii prezenti la concert, acelasi lucru l-am observat si la Brujeria...nu putem decat sa ne bucuram pentru ca exista o viitoare generatie care va calca pragul.

Albume? Abnormyndeffect pregatesc lansarea unui produs intitulat 'Curtea Suprema'. Am avut ocazia de a-l asculta in avans si va spun ca este dementa curata, basarabenii ne dau clasa la capitolul tehnica si executie. A aparut si noul album Dirty Shirt. Am vazut ca si Mediocracy pregatesc ceva nou. White Walls intra in vara in studio pentru noul album, Kistvaen pregatesc si ei inregistrarea celui de-al doilea disc, la fel ar trebui sa se intample si cu Negura Bunget, Cap de Craniu pregatesc si ei ceva nou...la fel si Abigail care au semnat recent cu o casa de discuri interesanta...sunt multe trupe ramase in 'hibernare' care vor reveni in acest an cu noi produse, sunt trupe care au si semnat cu case de discuri europene...nu sunt indreptatit sa ofer eu aceste detalii, toate la timpul lor. Cert e ca 2013 va fi unul din cele mai bogate perioade, atat calitativ cat si cantitativ. Pe scena rock, la fel. Se observa insa aceasta tendinta idioata de a urma un format copy/paste dupa stilul reciclat britanic. Din fericire exista in continuare formatii bune care nu dau inapoi.

Sunt curios totusi daca in 2013 vom avea noi albume Cargo si Phoenix, o revenire discografica a lui Kempes plus ceva din partea lui Minculescu.

Tot de prin 'piata interna', sunt vesti despre trupe noi, sunt proiecte formate de muzicieni ce s-au plimbat prin tot felul de trupe. La acest capitol se pare ca cea mai mare intrebare e ce se va intampla cu cei ce au plecat din Negura Bunget. Si asta ramane sa vedem. In ce priveste alaturari muzicale, 2013 ne rezerva cateva surprize interesante.

Se pare ca un roman a avut curajul de a lansa un film intitulat simplu, Rocker. Pelicula spune povestea lui Victor, un rocker la 45 de ani, a carui dragoste pentru fiul sau Florin depaseste limitele a ceea ce e social si moral acceptat. Pe langa legatura de sange, ceea ce ii uneste si mai mult pe cei doi e muzica. Muzica rock. Ramane de vazut cum va fi acceptat acest lung metraj in randul publicului larg.

Live, ai nostri au ajuns sa cante la fel de bine ca ai lor...in anumite cazuri chiar mai bine. Nu mi-e rusine sa o spun..in 2012 am vazut suficiente concerte si trupe prin Europa si America incat sa-mi dau cu parerea la acest capitol.

Am omis multe aparitii si vesti...in mod intentionat. Cred ca e normal si firesc sa ne bucuram de toate la timpul lor. Si vom avea de ce.

Concluzia e simpla...avem o scena rock/metal sanatoasa, un curs firesc, o 'trecere prin sita' constanta. O perioada creativa foarte benefica. Viitorul suna excelent, e cazul sa fim optimisti si sa sustinem aceasta miscare mai mult ca niciodata. E doar o chestiune de timp pana cand vom ocupa un loc important pe harta europeana...poate pana atunci vom avea si autostrazi.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: