Ani cu alcool si sex, continuarea romanului Sange satanic

de cristina_n

Ani cu alcool si sex, continuarea romanului Sange satanic


"Ani cu alcool si sex" se intituleaza cartea care va continua trilogia inceputa cu "Sange satanic", primul roman romanesc cu metalisti, semnat de Cristina Nemerovschi.

Romanul "Ani cu alcool si sex" il are in prim-plan tot pe M., personaj devenit deja celebru, care se autocaracterizeaza asa: „Ascult black metal, sunt ateu, lumea ma crede satanist, sunt bisexual, mizantrop, uneori doar misogin, scriu o carte, beau in fiecare zi si ma droghez in fiecare saptamana”. Ani cu alcool si sex este atat un prequel al romanului Sange satanic, o parte insemnata din actiunea cartii petrecandu-se in anul 2002, cat si un un sequel, ce aduce “la zi” povestea rebelului nihilist M., atat de indragit de fanii primei carti. Noul roman al Cristinei Nemerovschi prilejuieste cititorului intalnirea si cu alte personaje din Sange satanic. Care anume dintre acestea – va ramane o surpriza pana in momentul lecturii.

Totodata, in scena sunt introduse si figuri noi, care mai de care mai captivante si mai greu de uitat; naratiunea, scrisa tot la persoana I, nu ocoleste, ca si in cazul primului roman al autoarei, reflectiile filosofice, umorul intunecat si o atitudine agresiva fata de tot ce reprezinta ipocrizie si superficialitate in societatea romaneasca.

Ani cu alcool si sex va aparea in octombrie 2012, la Editura Herg Benet. Coperta cartii poate fi vazuta aici

Considerat un adevarat fenomen literar si nu numai, romanul Sange satanic a primit peste 100 de cronici si recenzii, a fost reeditat la numai cateva luni de la aparitie si, in prezent, cea de-a treia editie – revizuita si adaugita – se afla in pregatire. Cartea a starnit numeroase controverse, si a inspirat diferite creatii artistice – poezii, piese rock/metal, tatuaje, picturi, proza, fotografie.

Cu Ani cu alcool si sex, autoarea livreaza o proza si mai dura, mai ironica si mai necrutatoare decat a facut-o cu Sange satanic. Cristina Nemerovschi marturiseste: “Nu se poate afirma ca, pentru Ani cu alcool si sex, nu am tinut cont si de sugestiile carcotasilor legate de Sange satanic. Astfel, tot ce i-a deranjat pe acestia la prima mea carte se regaseste in proportie semnificativ mai mare in Ani cu alcool si sex!”

Ce spune critica literara despre "Sange satanic":

“Cristina Nemerovschi scrie in acvaforte despre plictiseala, depresie, lene si dezgust, despre alcool, droguri, viata la limita. Sange satanic ar putea chiar sa devina o carte-cult, asa cum au fost sau poate ca mai sunt Trainspotting, de Irvine Welsh, ori Fight Club, de Chuck Palahniuk. Navigand, cu o abilitate ce denota un talent absolut remarcabil, intre realism sau hiperrealism si cosmaresc, intre halucinatie si magma tenebroasa a peisajelor interioare din mintea unui personaj beat sau drogat, Cristina Nemerovschi savarseste veritabile tururi de forta in schimbarea registrelor stilistice.

Cu scriitura ei dura si sensibila, sarcastica si tandra totodata, servind o anti-estetica personala, Cristina Nemerovschi se dovedeste rebela literaturii romane de azi.” (Radu Voinescu)

"Sange satanic e o lectie si, in acelasi timp, un manual. Cartea Cristinei Nemerovschi striga spre noi, din fiecare pagina a sa, sa ne trezim. Pana nu e prea tarziu. Sa privim falsitatea lumii in care ne complacem si sa facem naibii ceva pentru a o schimba. Autoarea stapaneste perfect subiectul despre care scrie. Romanul devine, pe alocuri, filosofic: un existentialism pur, dar interpretat intr-o maniera personala de Cristina Nemerovschi. Care te face sa iti pui o multime de intrebari. In paginile cele mai alerte si mai mizantropice, "Sange satanic" devine mai degraba o desfasurare de nihilism. Dar, si atunci, personajul principal (un rebel filosof si narcisist – "voi fi oricum, intotdeauna cand imi voi privi reflexia in apa sau oglinda, cea mai misto fiinta care a existat vreodata pe pamant") are grija sa nege doar ceea ce trebuie negat.

Ce ramane in urma acestui nihilism atroce, care matura in calea sa prejudecati, obisnuinte, prostie, frici stupide, autosuficiente, somnolente? Ramane originalitatea si autenticitatea, vointa personajului de a evolua cu fiecare gest si cu fiecare gand. Ramane o poveste neobisnuita de iubire si multa, multa filosofie, dar nu filosofie stearpa, moarta, pe care o gasesti in manuale. Ci, mai degraba, filosofia trairii si a introspectiei nemiloase. Incapatanarea de a reflecta pana la capat, fara teama, asupra a tot ceea ce ti se intampla. Incapatanarea de a te cunoaste complet, fara ocolisuri.Cele patru personaje care apar in "Sange satanic" au o trasatura comuna: sunt vii, verosimile si colorate natural. Nimic livresc, nimic contrafacut. Nimic pus in carte doar cu scopul de a impresiona cititorul.” (Alexandru Petria)

“Un roman cu un umor nebun!” (Emil Brumaru)

“Imaginatia autoarei curge in valuri, in valuri de umor negru si motivatii atee asupra vietii. Pentru altii ar fi greu sa simta si sa scrie atat de dark. Ei insa ii e la indemana. Naturaletea este marea calitate a acestui roman inedit si colorat in negru, imbracat in cuvintele vulgare de care ne rusinam in literatura, dar pe care le folosim linistiti in intimitate. In cartea aceasta nu incape nici urma de ipocrizie.” (Oana Dusmanescu)

“Sange satanic e o carte exceptional scrisa, care nu seamana cu nimic!” (Doina Rusti)

“Exista trei modalitati de a recomanda romanul: este o re-traire a adolescentei, o descriere a infernului si primul roman cu metalisti din literatura romana. Daca vreti un roman antisocial, cu faze hardcore filosofice dar si cu umor negru dadaist, cu scene de sex si de macel, daca vreti primul roman metal din Romania, confesiunile unui "satanist" bisexual si misogin, ati ajuns in locul potrivit!” (Stefan Bolea)

“Trip-uri, joint-uri, intamplari de natura sa te faca sa te gandesti la tot ce inseamna, in cele din urma, traire. Peste 370 de pagini… Pare mult, dar va asigur ca totul se petrece atat de vibrant si atat de incitant incat ai sentimentul ca paginile iti fug pe retina, iti danseaza intr-un ritm ametitor. Ce mai… merita citit!” (Gelu Vlasin)

Despre Cristina Nemerovschi



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: