Artisti romani la Festivalul International George Enescu: Cvartetul Voces

de Chaos Lore

Artisti romani la Festivalul International George Enescu: Cvartetul Voces


artistii romani vor fi reprezentati cu success la Festivalul International “George Enescu” si de Cvartetul de coarde “Voces”, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri din lume.

Cu acest prilej, cvartetul “Voces” va lansa - in premiera mondiala - inregistrarea “Integralei cvartetelor de Beethoven –live recordings ” pe 9 CD-uri.

Laudati de insusi Norbert Brainin, prim violonist in cvartetul londonez "Amadeus", ca fiind "Excelenti ambasadori ai tarii lor", artistii ieseni din Cvartetul “Voces” au in spate o cariera muzicala de peste trei decenii.

Fondat in anul 1973, Cvartetul “Voces” este considerat a fi cel mai valoros ansamblu romanesc si printre primele cinci formatii de acest gen din lume.

De-a lungul timpului Cvartetul “Voces” a fost invitat la festivaluri din mari centre muzicale ca Bayreuth, Salzburg, Sienna si Toronto. Excelenta este dovedita si de concursurile nationale si internationale castigate de Cvartetul “Voces”. Ansamblul a castigat printre altele Premiul I la Colmar (Franta, 1974) si Medalia de Argint la Bordeaux (Franta, 1976).

Repertoriul ansamblului este deosebit de vast, cuprinzand opere diverse, de la muzica clasica la cea contemporana. O alta realizare a Cvartetului “Voces” este inregistrarea integralei lucrarilor camerale de George Enescu, in colaborare cu Casa de discuri Electrecord.

Membrii Cvartetului “Voces” sustin in prezent o importanta activitate didactica in cadrul Universitatii de Arte "George Enescu" din Iasi , fiind si profesori de onoare ai Academiei de Muzica din Cluj. Cvartetul ,,Voces’’ se afla sub comanda dirijorului Bujor Prelipceanu si este ansamblul rezsident al Societatii Romane de Radiodifuziune.

Reamintim ca vineri, 16 septembrie, Cvartetul “Voces” va sustine un concert la Iasi, in cadrul Festivalului International “George Enescu”, din operele lui E. Chausson si W.A. Mozart. Tot in cadrul Festivalului “George Enescu”, Cvartetul “Voces” va sustine si duminica, 18 septembrie, un concert in Bucuresti, la Ateneul Roman, cu acelasi program artistic, avandu-i invitati pe Horia Mihail si Alexandru Tomescu.

A XX-a editie a Festivalului International “George Enescu” are loc intre 1 si 25 septembrie 2011 in Bucuresti dar si in Cluj-Napoca, Sibiu si Timisoara.

Pentru mai multe informatii despre Festivalul International George Enescu puteti accesa site-ul www.festivalenescu.ro.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook