Astazi incepe Filmul de Piatra! Filme, teatru, concerte

de Chaos Lore

Astazi incepe Filmul de Piatra! Filme, teatru, concerte


La Piatra Neamt incepe astazi ediia restransa a festivalului Filmul de Piatra, numita de organizatori "Editia 1.5".

"De ce 1.5? Pentru ca ediia a doua trebuie sa implineasca i sa depaeasca ateptarile create de succesul primei ediii. Ingredientul principal a fost, atunci, competiia naionala, singura de acest fel din peisajul festivalier romanesc. Din motive financiare, anul acesta nu am avut cum sa organizam o a doua editie, dar am transformat problema financiara in concept: o sarbatoare a filmului in aer liber, fara competiie, dedicata publicului."

Filme

Printre filmele proiectate la Piatra Neamt, vineri seara sunt in program cele noua scurt-metraje catigatoare la prima ediie a festivalului. O parte dintre ele au fost proiectate in premiera la Filmul de Piatra, iar intre timp au avut un parcurs festivalier impresionant, la care au contribuit i colaborarile festivalului de la Piatra Neamt cu diverse festivaluri internaionale.

Sambata seara, pe muntele Cozla, programul principal il constituie o selecie a celor mai bune filme de animaie de la ediia trecuta a festivalului Animest. 13 scurt-metraje cu durata intre un minut i 15 minute vor incanta, distra sau pune pe ganduri publicul sosit pe varful muntelui.

Duminica aparine filmelor islandeze. Dintre cele 6 scurt-metraje, 5 sunt proiectate in premiera in Romania, programul fiind alcatuit printr-o colaborare inedita cu Icelandic Film Center.

In cele trei programe principale sunt 28 de filme, alte cateva titluri fiind pastrate ca surprize.

Evenimentul care incepe astazi, nu este, insa, doar o sarbatoare a filmului. Cu ajutorul a numeroi parteneri, programul s-a imbogait cu teatru, concerte i spectacole multimedia.

Muzica

Dintre concerte, doua vor fi susinute de trupe "indie" foarte in voga in randul tinerilor: The Amsterdams vor canta unplugged in aceasta seara, la Turnul lui Stefan, iar Sophisticated Lemons vor concerta maine, la ora 18:00, pe varful muntelui Cozla.

Tot maine, organizatorii va invita in "Zona Libera", un inedit spectacol audio-vizual creat de unul dintre pionierii muzicii electronice romaneti, Cristian Stanciu aka Matze.

Al treilea concert va fi cu totul special: in acelai loc magic, duminica, la apus, elevi ai Liceului de Arta Victor Brauner din Piatra Neam vor susine recital de muzica clasica.

Teatru


Si, cum proieciile de film nu pot incepe decat dupa inserat, iar muzica va acompania apusurile de soare, dupa-amiezele de sambata si duminica mai aduc o surpriza: trei piese de teatru.

Sambata, de la ora 17:00, pe varful muntelui Cozla, trupa "Infinit" din Targu Jiu va pune in scena piesa "Lectia", de Eugen Ionescu.

Duminica, de la ora 16:00, trupa "Hooleelogans" din Timisoara va juca "Nu vrem sa fim fericiti" dupa Teodor Mazilu, iar de la ora 17:00, este programata piesa "Norway Today", de Igor Bauresima, in interpretarea tinerilor actori de la trupa "Orpheus" din Bucuresti.

Sambata i duminica, de la ora 15:00 pana la terminarea proieciilor, inedita plimbare cu telegondola pana pe varful munetlui Cozla este gratuita!

Poze Avatare Rock Hi5, Facebook, YM - PozeMH - Filmul de Piatra

In timpul celor trei zile de festival, pe nemeni ii mai ateapta i alte surprize: mini-concerte la col de strada, filme surpriza i tot felul de concursuri.

In caz de vreme nefavorabila, evenimentele de sambata i duminica vor avea loc in sala "Calistrat Hogas" de la Consiliul Judetean Neamt.

Ediia "1.5" a festivalului Filmul de Piatra este organizata de Filmlab cu sprijinul CNC, al Primariei Piatra Neamt, al SC Perla Invest SA i al numeroi parteneri.

Filmul de Piatra, editia 1.5: PROMO from timelapsus.ro on Vimeo.PROGRAM FILMUL DE PIATRA, EDITIA 1.5

VINERI, 24 septembrie, TURNUL LUI STEFAN
19:30 Concert Unplugged The Amsterdams
21:00 Deschiderea festivalului, film surpriza!
21:30 Filmele catigatoare la ediia 1 Filmul de Piatra

SAMBATA, 25 septembrie, VARFUL MUNTELUI COZLA
17:00 Teatru: Lecia, de Eugen Ionescu, trupa "Infinit" din Targu Jiu
18:00 Concert Sophisticated Lemons
19:00 Spectacol multimedia Zona Libera
20:00 Filme de animaie: Best of Animest

DUMINCA, 26 septembrie, VARFUL MUNTELUI COZLA
16:00 Teatru: Nu vrem sa fim fericiti dupa Teodor Mazilu, Trupa “Hooleelogans” din Timioara
17:00 Teatru: Norway Today de Igor Bauresima, Trupa “Orpheus” din Bucureti
18:00 Recital de muzica clasica susinut de elevi ai Liceului de Arta Victor Brauner
19:30 Filme islandeze: Made in Iceland
21:00 Film surpriza

* Sambata i duminica, de la ora 15:00 pana dupa terminarea programului, telegondola funcioneaza gratuit!
* In caz de vreme nefavorabila, evenimentele de sambata i duminica se muta in Sala Mare de la Consiliul Judeean Neam.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook