Baterel si Lumea Non-E: campania de responsabilizare sociala si colectare selectiva

de Chaos Lore

Baterel si Lumea Non-E: campania de responsabilizare sociala si colectare selectiva


Campania nationala de constientizare, responsabilitate sociala si colectare selectiva: ”Baterel si Lumea Non-E”, initiata de Asociatia ENVIRON, se lanseaza miercuri 2.11.2011, la ora 10, la Liceul International de Informatica din Bucuresti (Sos. Mihai Bravu, nr. 428).

Campania se va desfasura la nivel national in licee si scoli sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor si al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in parteneriat cu Garda Nationala de Mediu.

Cu aceasta ocazie se va lansa si cartea ”Lumea NON-E” care va fi distribuita in scoli ca material didactic auxiliar.
Lansarea va avea loc in prezenta ministrului mediului dl. Laszlo Borbely si a reprezentantilor ministerului educatiei, garzii nationale de mediu si presei.

In Romania problema protectiei mediului este foarte accentuata, datorita lipsei de implicare la nivel personal. In acest sens o actiune conjugata la nivel scolar a Asociatiei Environ impreuna cu Inspectoratele Scolare sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), al Ministerului Mediului si Padurilor (MMP) si al Garzii Nationale de Mediu (GNM) poate deveni unul din principalii vectori de informare putand actiona in zona constientizarii populatiei in ceea ce priveste efectul nociv al deseurilor si, in special, al DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) asupra mediului si, mai ales, a sanatatii.

Dar, pentru aceasta, ar trebui aplicate practicile de colectare selectiva care se deprind cel mai bine la varste micisi, in plus, copii au cea mult mai multa influenta asupra comportamentului eco – responsabil al parintilor decat orice alt mijloc de informare.

De aceea, Asociatia Environ initiaza proiectul Baterel si Lumea NON-E, proiect care are ca obiectiv principal implementarea unui program functional de constientizare si a unui sistem eficient de responsabilizare sociala privind colectarea selectiva si reciclarea la nivel scolar

Obiectivele principale ale campaniei sunt:


Implicarea atat a elevilor din ciclurile primar, gimnazial si liceal cat si a cadrelor didactice in realizarea unei retele nationale de colectare si reciclare selectiva (in special a DEEE si a bateriilor si acumulatorilor uzati).

Implementarea unui program functional de constientizare si a unui sistem eficient de educare privind colectarea selectiva la nivelul scolilor si liceelor.

Realizarea unei campanii integrate de comunicare la nivel national, in randul elevilor, privind efectele nocive ale DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) si ale celor de baterii asupra mediului.

Realizarea unei competitii pozitive la nivel national in ceea ce priveste colectarea selectiva prin intermediul concursurilor de eseuri si proiecte de colectare selectiva.

Colectarea DEEE si a bateriilor uzate in scoli si licee.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook