Cartea Anului 2010: Sange satanic si Surogat in finala

de cristina_n

Cartea Anului 2010: Sange satanic si Surogat in finala


Volumul de poezii SUROGAT de Sorin-Mihai Grad si romanul Sange satanic de Cristina Nemerovschi, primele carti publicate de nou-infiintata editura bucuresteana Herg Benet, au fost votate in finala concursului Cartea Anului 2010.

Juriul concursului, compus din Paul Cernat, Alexandru Matei, George Neagoe, Crina Bud si Gelu Vlasin, a ales finalistii dintr-o lista de 145 de carti de poezie si proza, in concursul organizat pe Reteaua Literara.

Castigatorii vor fi anuntati la Gala premiilor Reteaua Literara care va avea loc in cadrul targului de carte BookLand, in perioada 15-17 aprilie 2011.

Atat SUROGAT cat si Sange satanic reprezinta debutul autorilor.

Despre SUROGAT (Sorin-Mihai Grad, Herg Benet Publishers, 2010):

“Printre constantele volumului de debut al lui Grad (nume predestinat pentru un matematician-poet, pe care il si previzualizezi cu echerul, compasul si ruleta) amintim sentimentul antireligios al fiintei, psihologia pribeagului, pentru care Romania se intuneca si se subtiaza ca un cosmar sau ca un paradis devastat, si influenta media, ce distorsioneaza profunzimile, aruncandu-ne intr-un Unterwelt cu umbre reci, elefanti, balene si zambareti care radiaza precum un Joker undeva in coltul constiintei noastre. Aceste trei dimensiuni ne duc in zona punk, unde neoavangardismul si anarhismul isi dau profunda lor masura, pentru a evidentia epistema rezistentei. O rezistenta complice, imbibata cu auto-ironie, concizie si talent combinatoric.” (Stefan Bolea)


“Felul in care poti citi poezia lui Sorin-Mihai Grad tradeaza poate sensul ei originar, dar, in acelasi timp, iti da libertatea de a crea noi intelesuri prin care sa descifrezi sau sa te apropii de povestea din spatele versurilor. Sorin-Mihai Grad are o relatie sincera si complice cu posibilul sau cititor.” (Luiza Mitu)

Despre Sange satanic (Cristina Nemerovschi, Herg Benet Publishers, 2010):

“Sange satanic e o carte exceptional scrisa, care nu seamana cu nimic! Cristina Nemerovschi iese din cliseele scrisului si creeaza o viziune epica atat de convingatoare incat, citind-o, te simti imediat contaminat de aventura adolescentei razvratite. Se citeste halucinant, se citeste cu sufletul, nu poti sa sari niciun fel de pagina, de pasaj, sunt scrise intr-o emotie si intr-o verva extraordinare amandoua, care ajung pana la inima cititorului.” (Doina Rusti)

“Este o carte care, cel putin pe unele fragmente, o sa ramana in memoria multor cititori. Este o carte foarte actuala, o carte vie. Totul se petrece atat de vibrant si atat de incitant incat ai sentimentul ca paginile iti fug pe retina, iti danseaza intr-un ritm ametitor.” (Gelu Vlasin)

“Adevaratul “Trainspottin’” aici e de cautat. Daca Dostoievski s-ar fi intalnit cu Irvine Welsh ar fi putut pune de-o coproductie, iar un tanar Tarantino s-ar fi apucat s-o demoleze prin ecranizare!” (Dan-Silviu Boerescu)

“…Daca vreti un roman antisocial, cu faze hardcore filosofice dar si cu umor negru dadaist, cu scene de sex si de macel, daca vreti primul roman metal din Romania, confesiunile unui „satanist” bisexual si misogin, ati ajuns in locul potrivit! ” (Stefan Bolea)

„Un roman absolut savuros, care iti merge in vena!” (Leonard Ancuta)
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: