Cele mai scumpe opere de arta

de Morrison

Cele mai scumpe opere de arta
Preturile unor opere de arta depaseste 700 milioane de dolari, iar recent s-a vandut cea mai scumpa pictura din lume. Aceasta apartine lui Jackson Pollock, iar pasionatul de arta care a achizitionat-o a platit pentru ea mai bine de 140 milioane de dolari.

The image

`Capela Sixtina`, Michelangelo

Valoare estimata: 780 milioane dolari

Pictura de pe tavanul `Capelei Sixtine` construite in timpul Papei Sixtus IV a fost pictata de Michelangelo intre 1508 si 1512. Este recunoscuta ca fiind cea mai celebra opera de arta a Renasterii tarzii.


`Mona Lisa`, Leonardo da Vinci

Valoare estimata: 642 milioane dolari

`Mona Lisa` sau `Gioconda` este gazduita de Muzeul Luvru din Paris. Este de departe cea mai cunoscuta pictura din lume, fiind singura care a reusit sa starneasca o multime de studii si controverse.


`Cina cea de taina`, Leonardo da Vinci

Valore estimata: 510 milioane dolari

Pictura murala care infatiseaza `Cina cea de taina` din ultimele zile de viata ale lui Iisus Hristos, a fost realizata in secolul XV. Principalul motiv pentru care aceasta pictura nu a fost vanduta pana acum este acela ca este foarte greu de mutat.


`Scoala din Atena`, Rafael

Valoare estimata: 480 milioane dolari

Este una dintre cele mai faimoase opere realizate de pictorul italian renascentist, Rafael.


`Libertatea conducand poporul`, Eugene Delacroix

Valoare estimata: 442 milioane dolari

Aceasta pictura a fost realizata in memoria `Revolutiei din Iulie`, in special a scenelor desfasurate in centrul Parisului. Opera simbolizeaza puterea si curajul femeilor din Franta in timpul revolutiei.


`Fata cu cercel de perla`, Jan Vermeer

Valoare estimata: 390 milioane dolari

Adesea numita `Mona Lisa Nordului` sau `Mona Lisa olandeza` pictura realizata de pictorul olandez, Johannes Vermeer, este gazduita de `The Mauritshuis` din Haga. Expresivitatea femeii cu ochi caprui si cercel de perla fac pictura sa merite nominalizarea intre cele mai bune si mai scumpe picturi din lume.


`Noapte instelata`, Vincent Van Gogh

Valoare estimata: 345 milioane dolari

Din 1941, pictura impresionistului olandez Van Gogh este expusa la Muzeul de Arta Moderna din New York. Aceasta opera este cea care l-a facut celebru post-mortem.`Rondul de noapte`, Rembrandt

Valoare estimata: 305 milioane dolari

Este cea mai celebra opera realizata vreodata de pictorul olandez, Rembrandt Harmenszoon van Rijn. Creat in 1642, tabloul considerat astazi o capodopera, la vremea aceea a fost subiect de scandal. Comandantul Frans Banning Cock si-ar fi sa iasa mai mult in evidenta, dar Rembrandt a pus un mai mare accent asupra actiunii insasi, decat asupra infatisarilor personajelor.

Mai multe aici.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: