Concert umanitar 'Rock for life' joi in Jukebox Venue

de Chaos Lore

Concert umanitar 'Rock for life' joi in Jukebox Venue


Joi, 27 octombrie 2011, incepand cu ora 21:00, Benetone Band si absolventii U.M.F. Carol Davila prezinta Rock for life in Jukebox Venue.

Concertul umanitar se organizeaza in scopul strangerii de fonduri pentru Dr. Catalin Sandu, in vederea inceperii tratamentului.

Pretul unui bilet este de 25 lei. Toate fondurile stranse din bilete for fi folosite pentru a-l ajuta pe Catalin. Mai multe detalii gasiti la http://drcatalinsandu.wordpress.com.


Si-a dorit inca de mic sa vindece oameni. Are nevoie, acum, ca noi toti sa-l ajutam sa se vindece.

Catalin Sandu are 25 de ani si este proaspat absolvent al Facultatii de Medicina Generala din cadrul UMF „Carol Davila”, promotia 2011. El este colegul si prietenul nostru iubit, studentul devotat despre care nimeni n-ar fi crezut cu cateva luni in urma ca imediat dupa sustinerea examenului de licenta va avea de infruntat un alt examen, cu mult mai greu si cu o miza infinit mai mare: propria lui viata.

Pana in luna mai a acestui an, Cata a fost ca oricare dintre noi. Apoi totul s-a schimbat. In urma unui meci de ping-pong, s-a lovit de coltul mesei. Un incident minor, dar care a avut ca urmare aparitia unei dureri vagi abdominale, durere care avea sa-l duca la medic pentru investigatii. S-a descoperit atunci la nivelul fosei iliace stangi, in urma examenului ecografic, o formatiune catalogata drept hematom survenit in urma unui traumatism usor. Restul investigatiilor si analizelor nu au decelat nimic anormal, iar Catalin a mers acasa destul de linistit, cu recomandarea de a se prezenta din nou la control doar daca se va amplifica durerea sau vor aparea alte simptome.

Lucrurile au parut sa se opreasca aici si colegul nostru s-a intors la viata obisnuita de student in febra pregatirilor pentru examenul de licenta. Dar durerea a devenit mai intensa. Apoi si mai intensa. Alarmat, Cata s-a intors in luna iulie la spital pentru investigatii suplimentare. Ecografia si examenul CT (tomografia computerizata) efectuate cu aceasta ocazie au fost sugestive pentru hematom, decizia fiind de urmarie in continuare si de interventie chirurgicala in caz de agravare a simptomelor dureroase.

Pentru ca durerile devenisera tot mai greu de suportat si Cata depindea de analgetice ca sa le faca fata, la sfarsitul lunii iulie s-a efectuat o punctie evacuatorie, cu plasarea unui tub de dren mentinut timp de 3 saptamani.
Simptomele s-au atenuat si, din nou, lucrurile pareau sa se aseze pe un fagas normal, dar la sfarsitul lui august acestea s-au agravat dramatic. Cata avea nevoie de doze din ce in ce mai mari de analgetice. Pregatirea pentru licenta a devenit o adevarata corvoada. Noi toti cei care l-am vazut la licenta am ramas socati de cat de mult slabise si de cat de obosit arata. Cu toate astea, nimeni nu a inteles cu adevarat prin ce trecea colegul nostru sau ce tragedie avea sa urmeze pentru el.

Cosmarul nu s-a lasat mult timp asteptat. A doua zi dupa examenul de licenta, pe 15 septembrie, Cata a fost operat. In urma interventiei chirurgicale s-a pus pentru prima oara problema unui cancer. Suspiciunea era de sarcom, pe baza aspectului gelatinos din plaga. Interventia a fost radicala, s-au excizat in totalitate tesutul aparent tumoral si margini din tesutul normal alaturat, margini de siguranta. Norocul, daca il putem numi asa, a facut ca tumora sa nu fi invadat la acel moment cavitatea abdominala, fiind relativ localizata.

S-au prelevat probe din tesutul excizat, care au fost trimise catre laborator pentru diagnosticul final. Acesta s-a pus in urma examenului histopatologic si imunohistochimic: Tumora desmoplazica cu celule mici rotunde (DSRCT). Socul a fost aproape de nesuportat: colegul nostru suferea de una dintre cele mai agresive si rare tipuri de cancer (doar 200 de cazuri in lume, din 1989, cand a fost prima oara diagnosticat si pana in prezent).

Citeste mai departe pe blogul lui si ajuta aici:
http://drcatalinsandu.wordpress.com/istoricul-bolii/
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: